Detroit 2009 : debutul oficial al BMW Z4

2009 BMW Z4 poze

BMW Z4 a fost prezentat in urma cu cateva minute la salonul auto de la Detroit. Cum era de asteptat a fost prezenta multa lume pentru debutul unuia dintre cele mai asteptate modele BMW din ultimii ani.

BMW Z4, o masina desenata de designeri feminini, este pariul lui BMW pentru anul acesta. Dupa cum a declarat si seful de dezvoltare al BMW, Dr. Klaus Draeger, noul Z4 a fost proiectat cu gandul la piata americana auto. Dar bineinteles ca si Germania, Marea Britanie, Italia si Japonia vor juca un rol important in vanzarile modelului bavarez.

Design exterior

Noul Z4 este tot ceea ce ati sperat si chiar mai MULT, primele cuvinte la care mi-a zburat gandul cand am vazut-o au fost eleganta, clasa si renastere. De la botul masinii, la cele doua linii care se pliaza pe lateral din spate si pana in fata, Z4 marcheaza un nou inceput pentru BMW si pentru orice model roadster concurent.

O alta linie porneste de la manerul usii si continua pana la montantul fata si apoi se continua pe capota pana la nasul masinii, incadreaza partea interioara a farului si se termina la coltul grilei fata.

29

Liniile centrale sunt mai ascutite si se termina inainte de a ajunge la marginea capotei, si formeaza un V care incadreaza sigla BMW. Cum am vazut si in pozele pentru presa, logoul BMW care este amplasat pe spoiler  in loc de capota, are un farmec aparte si se integreaza bine cu designul frontal al masinii.

Coltul interior al farulului este ascutit si are ceva „furat” de la CS Concept. Partea frontala reprezinta forma „noul rechin”, si chiar daca unii isi faceau griji ca va fi prea mare, trebuie sa se linisteasca, arata foarte bine asa cum este. Este perfecta pentru fata lata a masinii si nu lasa impresia de supradimensionare.

831

Partea din spate este desenata cum ar trebui sa fie desenata pentru orice alt roadster : scurta si masiva. Portbagajul cu stopul de frana integrat si micul eleron sunt doar cateva parti care trebuie luate in considerare.

Designul interior

Bazat pe CS Concept si pe modelul Z8, noul design interior proiectat de doamna Nadia Arnaud este fara indoiala cel mai bun interior de la BMW de pana acuma. Consola centrala orientata catre sofer revine, la fel ca si pe ultimul septar, si este o imbunatatire a bordului plat prezent in vechiul Z4.

9

Designul nu este deloc dezordonat, butoanele au fost proiectate cu gandul la simplitate si functionalitate, fara a se sacrifica elementul de lux. Volanul pare sa aiba dimensiunea perfecta, cu insertii de aluminiu si cu cuvantul „sport” care pare sa fie scris peste tot.

Au fost prezentate doua masini, culoarea mea preferata Albastru Deep Sea  si Argintiu Orion. Care dintre ele credeti ca iese cel mai bine in evidenta? Eu cred ca Albastrul Deep Sea pe care mi-as dori sa-l vad pe cateva modele M.

2009 BMW Z4

Asta este tot pentru moment, dar voi reveni cu informatii pe masura ce le obtin de la Juliane, Nadia, Manfred Porschenrieder si Adrian Van Hooydonk.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account