LIGHTWEIGHT Performance propune un BMW Z4 capabil să atingă 300 km/h

Tunerul LIGHTWEIGHT Performance declară că nu este trist pentru faptul că BMW nu va oferi o versiune M a modelului Z4. Ba mai mult, LIGHTWEIGHT Performance spune că știe ce “șuruburi trebuie să învârtă” pentru a tranforma roadster-ul într-un echivalent pentru Z4 M. Astfel, a fost creat LIGHTWEIGHT Performance LW Z4 R, o variantă de 400 CP a modelului BMW Z4 M40i.

Propulsorul turbo, cu 6 cilindri în linie, al lui M40i dezvoltă în serie 340 CP și 500 Nm, pentru un sprint 0-100 km/h în 4,5 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Tunerul LIGHTWEIGHT Performance a ridicat nivelul resurselor la 400 CP și 570 Nm și promite că LW Z4 R este capabil să atingă o viteză de top de 300 km/h. Pentru moment nu este comunicată și o cronometrare a demarajului 0-100 km/h, dar este de așteptat să se înregistreze și la acest capitol o îmbunătățire.

LW Z4 R a primit și o evacuare cu 4 ieșiri. LIGHTWEIGHT Performance menționează ca a ales ca evacuarea să fie din oțel inoxidabil, deoarece rezonanța sa se potrivește mai bine cu caracterul motorului B58, decât alternativa care ar fi fost din titan. Ieșirile pot avea ornamente din carbon sau cu finisare în negru mat. Opțional, LIGHTWEIGHT Performance propune și un downpipe, adică acea secțiune care face legătura dintre turbină și restul evacuării. Și aceasta are influență asupra performanțelor.

Comportamentul dinamic este amplificat și prin intervențiile la nivelul suspensiilor. Pentru început este oferit un set de arcuri care coboară garda la sol cu 15 mm. LIGHTWEIGHT Performance subliniază că aceste arcuri nu reduc prea mult din confort. Iar din această vară vor fi propuse și amortizoare Bilstein reglabile.

Estetic, LW Z4 R se distinge prin elemente din carbon, precum extensia spoilerului frontal și eleronul de pe portbagaj. Totodată este în pregătiri un difuzor aerodinamic pentru spoilerul spate, făcut tot din carbon. Interiorul poate fi personalizat cu pedale de aluminiu și covorașe LIGHTWEIGHT Performance.

Sursa pozelor și informațiilor: lightweight-performance.de și facebook.com/LightweightPerformance

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account