Apariţie încrezătoare în „Infernul Verde”: BMW M4 GT3 încheie cu succes testul pe varianta Nordschleife de la Nürburgring

BMW M Motorsport a făcut următorul pas important în dezvoltarea noului BMW M4 GT3. Noul avanpost din portofoliul de maşini al BMW M Motorsport a finalizat cu succes o serie de teste pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Doi piloţi oficiali BMW, Augusto Farfus (BRA) şi Jens Klingmann (GER), au împărţit sarcinile de pilotaj.

Caracteristicile speciale ale celor peste 20 de kilometri ai buclei Nordschleife de la Nürburgring o fac terenul de testare perfect pentru dezvoltarea noilor maşini de curse. Este o pistă foarte lungă, cu o mulţime de opţiuni, iar combinaţia sa de viteze mari, viraje rapide şi urcări şi coborâri semnificative oferă tot ceea ce inginerii BMW M Motorsport au nevoie pentru testarea completă a materialului. O maşină de curse care iese cu bine din testele de pe Nordschleife este bine pregătită să abordeze toate celelalte circuite.

Testele de joi s-au concentrat pe acumularea experienţei iniţiale pe cea mai dificilă pistă de curse din lume, în special în ceea ce priveşte durabilitatea componentelor sub nivelurile extreme de stres impuse de Nordschleife şi comportamentul de pilotaj în acele serii de viraje foarte specifice. Primele impresii au fost pozitive pentru piloţi.

„Debutul BMW M4 GT3 pe Nordschleife a decurs foarte bine”, a declarat Klingmann. „Părerea mea iniţială este că BMW M4 GT3 a păstrat punctele forte ale predecesorului său pe Nordschleife, în timp ce a scăpat de punctele slabe. Desigur, nu este posibil să transferi acest lucru 1:1 către alte circuite dintr-o pistă atât de specială, dar, în calitate de pilot, te simţi ca acasă din primul moment la volanul BMW M4 GT3. Nu este imprevizibil, dar totuşi este rapid. A fost foarte distractiv.”

Farfus a comentat: „Este o mare onoare pentru mine să mă implic atât de intens în dezvoltarea BMW M4 GT3 şi să fiu acolo pentru primele tururi pe legendara Nordschleife. Multe mulţumiri BMW M Motorsport! Este întotdeauna special să ieşi pe pistă pentru prima dată într-o maşină nouă, deoarece nu ştii niciodată la ce să te aştepţi şi cum se va comporta maşina. BMW M4 GT3 a făcut o impresie bună. Experienţa de pilotaj este foarte bună şi nu am avut niciun fel de probleme tehnice pe acest circuit provocator”.

Sunt programate teste suplimentare, iar BMW M4 GT3 va reveni la Nürburgring, pe Nordschleife, la începutul lunii iunie. Înaintea cursei de 24 de ore, noul avanpost BMW M Motorsport va fi prezentat publicului pentru prima dată. Pe parcursul anului, BMW M4 GT3 va avea oportunitatea i unei prime apariţii de test în condiţii de cursă în Nürburgring Endurance Series (NLS).

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account