BMW Group depășește trendurile pieței: vânzările și cotele de piață cresc în prima jumătate a anului

Vânzările BMW Group şi-au continuat tendinţa pozitivă în iunie: livrările la nivel mondial au urcat cu 0,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, totalul fiind de 240.674 de automobile premium BMW, MINI şi Rolls-Royce vândute. Acest rezultat duce totalul vânzărilor companiei în acest an la 1.252.837 de unităţi (+0,8%), fiind pentru prima dată când compania a vândute peste 1,25 milioane de maşini în prima jumătate a anului. Această creştere a vânzărilor a fost obţinută în ciuda volatilităţii actuale pe numeroase pieţe de pe mapamond.

„Lansarea modelelor noastre a avut un impact pozitiv clar asupra rezultatelor de vânzări, iar noile automobile primesc un răspund pozitiv din partea clienţilor. În prima jumătate a anului, am putut contracara tendinţa şi am crescut vânzările peste media pieţei, obţinând astfel o nouă cotă de piaţă”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru clienţi, mărci şi vânzări. „Pentru prima dată în istorie, am livrat peste 1,25 milioane de automobile în prima jumătate a anului. Noile modele din familia X sunt mai populare ca niciodată, cu vânzări mai mari cu 23,1% în comparaţie cu primul semestrul al anului precedent. Şi, aşa cum am văzut la evenimentul #NEXTGen din iunie, unde am sărbătorit şase premiere mondiale inovatoare, mai avem multe surprize de oferit.”

Vânzările totale ale mărcii BMW au crescut cu 1,4% în iunie, ajungând la nivelul de 203.523 de livrări către clienţii din lumea întreagă. Prin această performanţă, vânzările mărcii în prima jumătate a anului au ajuns la 1.075.959 de automobile, adică o creştere de 1,6%. Ambele valori reprezintă noi recorduri pentru marcă. Modelele BMW X noi sau revizuite continuă să fie cei mai importanţi vectori de creştere ai mărcii, cu vânzări globale ale BMW X2 mai mari cu 19,1% în iunie, în timp ce BMW X3 a înregistrat un salt de 66,6%. Livrările BMW X4 au crescut cu 70,8%. La mai puţin de trei luni de la lansarea pe piaţă, un total de 13.555 de automobile BMW X7 au fost livrate deja clienţilor de pe mapamond. În prima jumătate a anului, 467.134 de modele BMW X au ajuns la noi clienţi din lumea întreagă, reprezentând 43,4% din totalul vânzărilor mărcii; anul trecut, procentul a fost de numai 35,8%.

Iunie a fost o lună importantă pentru automobilele electrificate ale BMW Group, când compania a anunţat că va avea 25 de modele electrificate pe piaţă din 2023, cu doi ani mai devreme decât se anunţase. Peste jumătate dintre acestea vor fi integral electrice. La evenimentul #NEXTGen dedict planurilor de viitor BMW Group s-a anunţat că este de aşteptat ca vânzările de automobile electrificate BMW Group să se dubleze din 2021 în comparaţie cu 2019. Vânzările BMW i au crescut cu 22,0% în prima jumătate a anului, cererea pentru BMW i3 înregistrând o evoluţie de 21,2% în aceeaşi perioadă. Vânzările modelului BMW Seria 5 plug-in hybrid au crescut cu 43,4% în primul semestru al anului, în timp ce livrările MINI Cooper SE Countryman ALL4* au urcat cu 55,8%.

Pe baza acestui succes a urmat anunţul făcut ieri, 9 iulie, la prezentarea MINI ELECTRIC* că peste 40.000 de clienţi şi-au înregistrat deja interesul faţă de maşină, care va intra în producţie la uzina din Oxford, în noiembrie. Totodată, într-un segment foarte competitiv şi cu compania menţinându-şi accentul pe rentabilitate, vânzările mărcii MINI în prima jumătate a anului au scăzut uşor. Livrările pentru acest an au totalizat 174.344 de unităţi (-3,9%), în timp ce vânzările pentru iunie au coborât cu 3,5%, la 36.645 de automobile.

Creştere puternică a vânzărilor a continuat la Rolls-Royce, un total de 2.534 de automobile Rolls-Royce Motor Cars fiind livrate clienţilor de pe mapamond (+42,3%) în primele şase luni ale anului. Creştere s-a înregistrat în fiecare regiune a globului, cu o cerere susţinută din partea tuturor familiilor de modele. Cererea excepţională pentru Cullinan continuă, ceea ce rezultă într-o listă de comenzi consistentă, care se întinde deja în primul trimestru din 2020. Marca îşi continupă drumul spre rezultate foarte bune în 2019

Vânzările BMW Motorrad continuă să crească puternic, livrările pentru acest an fiind mai mari cu 7,1% (93.188). În iunie, un total de 18.230 de motociclete şi maxiscutere premium BMW Motorrad (+7.4%) au fost livrate clienţilor de pe mapamond.

Vânzările BMW în regiuni/pieţe

În ciuda diferitelor dificultăţi care afectează în prezent industria auto, iunie a adus vânzări crescute pentru BMW în toate cele trei regiuni majore. Marca a continuat să depăşească tendinţa din SUA, înregistrând o creştere de 7,5% pe parcursul lunii, în timp ce China continentală a obţinut o evoluţie puternică de +21,8%. În ciuda declinului în segmentul premium din Germania în iunie, livrările de automobile BMW au crescut cu 0,5% pe parcursul lunii. În timp ce mediul pieţei globale pare să rămână foarte competitiv şi volatil, BMW Group se aşteaptă să obţină o creştere a vânzărilor în 2019. Compania continuă să-şi urmeze strategia de prioritizare a rentabilităţii faţă de volum.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account