VIDEO: BMW M760e xDrive – Noul plug-in hybrid M Performance cu 571 CP sosește în 2023

BMW M760e xDrive aduce o propulsie plug-in hybrid cu temperament sportiv tipic modelelor M Performance.

Noul sedan de lux bavarez va fi comercializat începând din noiembrie 2022. Iar din primăvara lui 2023 va fi disponibil și cu două versiuni de propulsie plug-in hybrid de performanță înaltă. Acestea se numesc BMW 750e xDrive și BMW M760e xDrive și beneficiază de o configurație cu motor cu 6 cilindri alimentat cu benzină și un nou motor electric cu putere crescută.

BMW 750e xDrive

BMW 750e xDrive are un sistem plug-in hybrid cu motor de 3 litri cu benzină. Acest propulsor turbo cu 6 cilindri în linie produce 310 CP (230 kW) și 450 Nm. Și lucrează în tandem cu un motor electric care generează 200 CP (145 kW) și 280 Nm. Astfel, sistemul de propulsie dezvoltă per ansamblu 490 CP (360 kW) și cuplu maxim de 700 Nm.
Sunt resurse consistente, care îi permit lui BMW 750e xDrive să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Iar în mod pur electric poate rula cu viteze de până la 140 km/h. De asemenea, sedanul plug-in hybrid are autonomie electrică de 80-89 km (WLTP).

Bateria modelelor plug-in hybrid

Atât, BMW 750e xDrive, cât și BMW M760e xDrive, sunt echipate cu o baterie litiu-ion de 18,7 kWh. Asta reprezintă o creștere cu peste 50% a capacității, comparativ cu bateria fostei generații Seria 7 plug-in hybrid. Iar sistemul de încărcare primește acum 7,4 kW, în loc de 3,7 kW. Astfel, încărcare completă a bateriei durează mai puțin de 3 ore.

Iar când mașina este cuplată la o priză casnică, durează aproximativ 9 ore ciclul de încărcare.
BMW mai precizează că la temperaturi de -10 grade Celsius funcția de rulare în modul electric este activată doar după ce se parcurg câțiva kilometri. Acest răgaz este necesar pentru încălzirea bateriei până la temperatura optimă pentru rularea exclusiv electrică.

BMW M760e xDrive

Tot din primăvara lui 2023 va fi disponibil și modelul de performanță superioară BMW M760e xDrive. Sistemul plug-in hybrid al acestuia intergrează motorul electric care generează 200 CP (145 kW) și 280 Nm. Însă motorul de 3 litri cu benzină și tehnologie M TwinPower Turbo produce în cazul său 380 CP (280 kW) și 520 Nm. Drept urmare, BMW M760e xDrive produce în total 571 CP (420 Nm), cu funcția boost activată. Iar cuplul maxim este de 800 Nm.
BMW M760e xDrive sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde și atinge viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic). Dar poate rula și în mod exclusiv electric cu viteze de cel mult 140 km/h. Iar autonomia sa electrică este de 80-84 km (WLTP).

Elemente de design distincte pentru BMW M760e xDrive

BMW a stilizat modelul M760e xDrive în așa fel încât să fie absolut clar faptul că este un model din gama M Performance a diviziei BMW M. Astfel, cea mai puternică versiune plug-in hybrid a noii Serii 7 este personalizată cu elementele de caroserie M Performance. Acestea sunt disponibile opționale și pentru restul motorizărilor din gama BMW Seria 7.

Pachetul M Performance se remarcă în primul rând prin designul spoilerului frontal și al spoilerului posterior. Acesta din urmă are un difuzor aerodinamic mai proeminent. Și integrează ieșirile duble ale evacuării cu o nouă formă trapezoidală.

De asemenea, distincte sunt carcasele oglinzilor exterioare cu design tipic M. Elementele cromate ale caroseriei sunt înlocuite cu unele vopsite în negru lucios. Acestea sunt o opțiune denumită Shadow Line. Pachetul include și jante M de aliaj ușor, cu diametru de 21 de inch.

La toate acestea se adaugă opțiunile BMW Individual de vopsire a caroseriei în două culori.

Nu în cele din urmă există logo-uri M dispuse ca ornament pe grila frotală și pe fantele de aer laterale. Iar în habitaclu se remarcă nou design al volanului M, centurile de siguranță cu țesături M și inserțiile din fibră de carbon împletită.

BMW M760e xDrive se distinge și prin sistemele pentru control dinamic

Suspensii pneumatice standard

Toate versiunile noii generații BMW Seria 7 sunt echipate standard cu suspensii pneumatice la ambele punți. Aceste suspensii sunt adaptive, reglează automat garda la sol și au amortizoare controlate electronic. Iar volumul de aer al suspensiilor pneumatice este controlat separat la fiecare roată. Astfel, garda la sol este reglată continuu, indiferent de cum este încărcată mașina.

Când este selectat modul de rulare Sport, garda la sol coboară cu 10 mm deîndată ce se atinge viteza de 140 km/h (sau 120 km/h în cazul modelului electric BMW i7). De asemenea, la o simplă apăsare de buton, garda la sol poate fi înălțată cu 20 mm, ceea ce permite traversarea mai ușoară peste denivelări sau pentru urcarea ori coborârea pantelor (de exemplu la intrarea într-o parcare).

Bare anti-ruliu active

Suspensiile pneumatice adaptive pot fi completate opțional cu sistemul Executive Drive Pro. Este vorba despre barele anti-rului active cu un sistem de 48 V. Acestea folosesc motoare electrice pentru a echilibra mișcările de înclinare a caroseriei în viraje și a reduce vibrațiile când se rulează în linie dreaptă.

În cazul modelelor BMW M din noua gamă Seria 7, sistemul Executive Drive Pro are calibraje specifice M. De altfel, acest sistem personalizat este o echipare standard a modelului BMW M760e xDrive.

Sistem de direcție integrală și frâne M Sport

De asemenea, controlul dinamic este asigurat nu doar de sistemul de tracțiune integrală xDrive, ci și de faptul că BMW M760e xDrive poate vira din toate cele 4 roți. Sistemul de direcție integrală permite virarea roților din spate cu un unghi de până la 3,5 grade.

Sistemul de frânare M Sport cu discuri de dimensiuni crescute se remarcă datorită etrierelor vopsite în albastru, care poartă logo M. Acestea sunt specificațiile dacă se aleg jante de 20 de inch. Iar dacă se optează pentru pachetul de frâne M Sport Pro jantele sunt de 21 de inch și etrierele sunt vopsite în negru.

 

În clipul video de mai jos puteți vedea impresiile noastre de la prima întâlnire cu noul BMW Seria 7, la evenimentul de lansare din Munchen.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account