Let’s MINI! Cum a fost la My Mini Days – prima intalnire anuala a posesorilor de MINI

insigna-mymini-days-2010

Sambata, 17 aprilie, am participat la invitatia comunitatii de posesori si entuziasti MINI, la prima lor intalnire nationala, My Mini Days, sarbatorita printr-o serie de evenimente ce au avut loc langa Brasov, pe pista de karting MasterKart de la Ghimbav.

Au participat la eveniment nu mai putin de 60 masini MINI, posesorii acestora venind la intalnire din toate colturile tarii, ba chiar si din Austria si Germania. A fost prezent chiar si un grup de portughezi, care se pare ca au masini MINI de la firma unde sunt angajati, aici in Romania.

MINI-uri de toate culorile si in toate variantele: Cooper, Cooper S, One, chiar si Clubman, s-au aliniat frumos pe drumul de acces spre pista, asteptand cuminti sedinta foto si concursurile. Nu am reusit sa surprind intreaga coloana, dar va puteti face o imagine despre cum arata sirul de masini din poza de mai jos, multiplicand cu 6.

My MINI Days 0065

Posesorii MINI sunt foarte creativi si originali, si au vrut sa imprime intalnirii un ton pe potriva spiritului MINI, asa ca au pornit de la una din ideile de baza MINI : „It’s more fun in a MINI!”, si au venit la eveniment in costume de carnaval. Imparatul Cezar, The Stig sau Palarierul Nebun sunt doar cateva din personajele celebre intruchipate de participanti.

My MINI Days 0504

My MINI Days 0510

My MINI Days 0479

Distractia s-a desfasurat pe patru directii principale – Concursul de Karting, MINI Challenge, Concursul de pilotaj pe simulator auto si Carnavalul. Dar sa le luam pe rand.

My MINI Days 0128

Mai intai, posesori si neposesori de MINI prezenti la fata locului au fost invitati sa incerce cateva ture cu kartul pe pista lunga de cca 1.5 km, intr-un concurs pentru cel mai bun timp aferent a opt ture. Astfel, ei au luat startul in grupe de cate opt, si s-au intrecut in depasiri si abordari indraznete ale virajelor, intr-o experienta foarte distractiva si relaxanta.

Dupa aceasta „incalzire” a urmat distractia adevarata, cand locul karturilor pe pista le-a fost luat de masinile MINI ale concurentilor la MINI Challenge, de data asta pe rand. MINI-urile sunt perfecte pentru astfel de curse, fiindca sunt foarte manevrabile si iti dau redau exact acel sentiment de go-kart. Si in plus sunt si foarte amuzante.

My MINI Days 0419

My MINI Days 0342

Pentru a asigura un arbitraj corect, au fost create mai multe grupe de concurs, stabilite in functie de puterea masinilor. Au existat astfel cinci grupe: MINI One/D – 90 CP, MINI Cooper – 115 CP, MINI One/D/Cooper cu modificari la soft – 135 CP, MINI Cooper S – 160 CP, si MINI Cooper S cu modificari la soft sau JC Works – peste 190 CP. Ordinea de concurs a fost de la masini de 90 CP la masini de peste 190 CP, astfel ca au fost lasate pentru la final demonstratiile de putere si forta.

My MINI Days 0192

MINI Challenge-ul a fost deschis de un MINI Morris din 1994 cu motor de 1300cmc, cu injectie, si putere de 53 CP, o editie speciala British Open Classic. Acesta a fost urmat apoi la start de ceilalti 36 participanti, adica mai mult de jumatate din numarul masinilor prezente la intalnire.

Concursul de pilotaj pe simulator auto si Carnavalul s-au desfasurat pe tot parcursul zilei.

Toata ziua a fost asadar o distractie continua, care a continuat cu festivitatea de decernare a premiilor pentru fiecare din cele patru concursuri, si a culminat apoi cu o mega petrecere in Moeciu de Sus.

My MINI Days 0591

My MINI Days 0608

My MINI Days 0623

Totul a fost organizat ca la carte de membrii forumului MyMINI, ajutati de partenerul principal al evenimentului – Automobile Bavaria si ceilalti sponsori.

Le multumesc inca o data organizatorilor pentru invitatie, ii felicitam pe organizatori si pe toti participantii pentru acest eveniment reusit, si le uram sa se intalneasca mai des la astfel de evenimente unde pot discuta si se pot bucura impreuna de pasiunea lor comuna pentru marca MINI.

La final, asa cum v-am obisnuit, va invitam sa urmariti galeria foto. Vom reveni in curand si cu un articol dedicat forumului pasionatilor MINI, www.MyMini.ro.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account