BMW Concept Gran Coupe prezentat la Salonul Auto de la Beijing – Comunicat de presa

bmw_concept_gran_coup_si_directorul_bmw_group_design_adrian_van_hooydonk_big_3100x2170

Cu un eveniment exclusivist precum Design Night, care a avut loc în seara primei zile dedicată presei la Auto China (Salonul Auto) de la Beijing (organizat între 23 aprilie şi 2 mai 2010), BMW oferă noi elemente despre filosofia de design şi strategia de dezvoltare. Programul evenimentului BMW Design Night a prezentat informaţii detaliate cu privire la cultura inovatoare de design pe care o promovează marca. Alături de punctul de atracţie reprezentat de versiunea cu ampatament lung a gamei BMW Seria 5 – dezvoltată special pentru piaţa auto din China -, accentul principal a fost pus pe un automobil elegant, cu patru uşi, care are proporţii dinamice şi frapante: BMW Concept Gran Coupé.

Prototipul prezentat simbolizează experienţa remarcabilă a mărcii BMW în domeniul designului, BMW Concept Gran Coupé concentrează valorile fundamentale ale mărcii. La fel cum a făcut şi cu Concept CS 2007, BMW stabileşte încă o dată noi standarde în privinţa designului versiunilor coupé cu patru uşi şi cu un caracter sportiv distinct.

Având la bază o puternică tradiţie în acest segment, BMW Concept Gran Coupé poartă esenţa valorilor mărcii şi genele designului BMW în viitor. Prototipul prezintă particularităţile clasice ale tuturor versiunilor BMW coupé: ampatamentul lung, capota pronunţată cu linii accentuate spre înainte, acoperişul mutat spre în spate, silueta suplă, linia acoperişului în stil coupé şi consolele faţă scurte reflectă potenţialul dinamic al automobilului. Structura suprafeţei ilustrează aspiraţiile mărcii BMW de a construi versiuni coupé cu patru uşi, foarte performante, care să fie caracterizate de proporţii sportive şi design elegant.

Designul caroseriei la BMW Concept Gran Coupé exprimă caracterul sportiv în cea mai avansată formă. Automobilul cu patru uşi semnalează prin linii clare cel mai ridicat nivel de performanţe dinamice, dar păstrează şi eleganţa pură demnă de un coupé clasic. Elementul definitoriu din proporţiile noului model este lungimea de aproape cinci metrii, potenţată suplimentar prin linii orizontale ample, cursive, care reflectă forţa acestui model. Înălţimea redusă a modelului, eficienţa aerodinamică remarcabilă şi centrul de greutate jos reflectă un comportament agil.

bmw_concept_gran_coupe_big_3100x2170(5)

Secţiunea frontală este definită de grila dublă a cărei formă este specifică mărcii BMW. Aceasta este un element central şi dominant al părţii frontale. Claritatea luminilor LED frontale întăresc prezenţa de forţă a automobilului. Prizele de admisie se continuă mult în secţiunea laterală, ceea ce face ca partea frontală să pară deosebit de lată. Toate elementele secţiunii frontale par a se contopi pentru a forma o singură mişcare, curbată elegant.

Silueta plată şi sportivă dă impresia unei caroserii impresionant de înaltă, deşi măsoară numai 1,40 metri. Aceasta face ca înălţimea BMW Concept Gran Coupé să fie cu până la 100 milimetri mai mică decât BMW Seria 5 sau BMW Seria 7 Sedan. Linia acoperişului se ascute lin în partea din spate, astfel că prelungeşte proporţiile automobilului. “Nasul” alungit în faţă, ca de rechin, apare ca o prelungire a capotei motorului şi creează proporţiile caracteristice pentru BMW, dând impresia unei “aplecări” înspre înainte. De asemenea, intensitatea liniilor laterale este accentuată printr-o o evitare intenţionată a liniei tipice a pragurilor.

bmw_concept_gran_coupe_big_3100x2170(8)

O altă notă de design specifică pentru BMW, „bucla Hofmeister” a montantului C, are o formă deosebit de frapantă, ceea ce accentuează suplimentar caracterul elegant al automobilului. Uşile fără ramă oferă prototipului BMW Concept Gran Coupé un caracter modern, din moment ce suprafaţa geamurilor pare să se contopească fără a fi întreruptă de montanţi.

În spate, numai elementele de design precum stopurile sau ţevile de eşapament duble par a fi vizibile de la prima vedere. Stopurile de forma literei L prezintă o curbură uşoară, foarte subtilă, şi întregul design al liniilor şi suprafeţelor evidenţiază eleganta apariţie generală a automobilului. Cel de-al treilea stop pentru frână, poziţionat în lunetă, dispune şi el de tehnologia LED. Elementul luminos acoperă întreaga curbura a plafonului şi luminează întreaga lăţime a lunetei. Pasajele roţilor, evazate puternic deasupra punţii spate, evidenţiază caracterul deosebit de sportiv al prototipului BMW Concept Gran Coupé.

O altă particularitate deosebit de sportivă şi totodată elegantă este conceptul jantelor, în care spiţele individuale se extind adânc înspre butuc, ceea ce conferă mai mult volum pentru o imagine şi mai sportivă.

Stilul formelor sculpturale, specific întregului design al caroseriei prototipului BMW Concept Gran Coupé, permite o interacţiune unică între suprafeţele concave şi cele convexe, ceea ce face ca lumina să fie reflectată şi direcţionată selectiv. Prototipul BMW Concept Gran Coupé înseamnă o evoluţie a designului clasic de sedan cu patru uşi, în care secţiunile individuale ale caroseriei se contopesc armonios într-o imagine generală plată, prelungită şi în acelaşi timp dinamică.

[Sursa: BMW]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account