Poze spion: BMW Seria 5 ActiveHybrid 2012

Poze spion: BMW Seria 5 ActiveHybrid 2012

2012-bmw-activehybrid-5-series-spy-shots_100333690_l

In primavara anului acesta, BMW a dezvaluit la Salonul auto de la Geneva conceptul BMW Seria 5 ActiveHybrid, primul cinciar hibrid, ce va ajunge la dealerii BMW in primul trimestru al lui 2011.

Zilele acestea, fotografii de poze spion de la MotorAuthority au reusit sa surprinda aproape de Munchen un vehicul de test.

Conceptul BMW Seria 5 ActiveHybrid este echipat cu un tren de rulare format din motorul N55 de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, pe benzina, dotat cu tehnologie TwinPower Turbo, transmisie automata cu opt rapoarte, si motor electric. Integrarea tehnologiei BMW ActiveHybrid intr-o limuzina deja foarte eficienta prin motorul sau cu combustie reduce atat consumul de carburant cat si emisiile poluante, cu mai mult de 10%.

Motorul electric ofera o functie de „boost”, sprijinind motorul pe benzina la generarea puterii dinamice, pentru un plus de experienta sport la rulare, si este amplasat intre motorul conventional si transmisia automata. Alimentandu-se cu energie de la bateria de mare voltaj instalata in spatele masinii, motorul electric dezvolta o putere maxima de 40 kW.

Tehnologia trenului de rulare ce echipeaza Conceptul BMW Seria 5 ActiveHybrid permite rularea in conditii de trafic urban doar cu motorul electric si astfel cu zero emisii poluante. In acelasi timp, o functie Auto Start Stop speciala entru hibrizi ofera eficienta in plus prin oprirea motorului cu ardere interna la semafor, la o intersectie sau in traficul aglomerat.

La franare, sistemul electric de rulare actioneaza ca un generator, livrand energie electrica ce alimenteaza bateria. Astfel energia cinetica este convertita in energie electrica stocata pentru a fi utilizata mai tarziu, in loc sa fie pierduta sub forma de caldura in sistemul de franare.

Din punct de vedere al designului, BMW Seria 5 ActiveHybrid are liniile de design ale versiunii sedan, si singurele modificari la care ne asteptam sunt rotile speciale aerodinamice, ce vor echipa modelul de serie.

Pretul nu a fost anuntat, dar ne asteptam ca ActiveHybrid 5 sa se pozitioneze aproape de modelul varf de gama 550i.

Comentarii

©2017 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account