Salonul auto de la Paris 2012: Premiera mondiala – BMW Concept Active Tourer

BMW a dezvaluit ieri dimineata la Salonul auto de la Paris 2012 primul lor vehicul cu tractiune fata, denumit BMW Concept Active Tourer. Acesta este primul model din segmentul premium compact care combina confortul si functionalitatea spatiului cu performanta dinamica si eleganta.

In forma sa de concept, vehiculul premium FWD care arata ca un minivan utilizeaza o platforma hibrida de tip plug-in cu arhitectura eDrive si un motor pe benzina de 1.5 litri cu 3 cilindri.

Puterea totala dezvoltata de model la stadiul de concept este de 140 kW/190 bhp, si care accelereaza masina de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8 secunde. Viteza maxima este limitata la 200 km/h. Dat fiind ca proiectul se incadreaza in programul EfficientDynamics, si consumul este foarte redus, de 2.5 l/100km, in vreme ce emisiile de CO2 sunt de 60 g/km CO2. Bateria litiu-ion poate fi incarcata de la o priza conventionala. In modul electric masina are o autonomie de 30 km.

Interiorul lui BMW Concept Active Tourer este caracterizat prin pozitia inaltata la volan, spatiu generos pentru sofer si pasageri si un compartiment pentru bagaje ce se poate extinde.

BMW Concept Active Tourer va fi lansat pe piata in doi ani si va concura cu oferta similara de la Mercedes-Benz, modelele Clasa B. BMW Concept Active Tourer va atrage clienti din segmentul premium, care apreciaza un nivel ridicat de confort, o pozitie inaltata la volan si spatiu generos, dar si familiile care dau importanta functionalitatii si versatilitatii vehiculului.

Am aflat ca versiunea de serie va pastra fata de versiunea concept aproape 90% din designul actual. Prin urmare ne asteptam sa vedem o masina eleganta care va concura cu succes cu modelele Clasa B de la Mercedes-Benz.

In curand vom publica si interviul in exclusivitate cu designerul modelului BMW Active Tourer.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account