Cea mai rapidă mașină pe două roți este un BMW și are pneuri Nokian

În cazul în care nu știai, există o mare bătălie între cascadori pentru titlul de „Cel mai rapid cascador care merge cu o mașină pe două roți”, iar acum, acest titlu îi revine cascadorului care conduce un BMW, echipat cu anvelope Nokian.

Comunicatul de presă care anunță acest lucru a venit din partea celor care se ocupă de PR-ul pentru anvelopele Nokian, oamenii pe care i-am ignorat în liniște până acum pentru că nu spuneau nimic interesant. Ce s-a schimbat? Practic nimic, doar că cel mai recent comunicat îți atrage puțin atenția, mai ales că implică un BMW. În cazul de față, mașina este un BMW Seria 3 Coupe, în versiunea 330d și care a suferit câteva modificări pentru a putea obține acest nou record mondial.

Pe scurt, mașina se bucură acum de un diferențial spate sudat, amortizoarele și celelalte elemente ale suspensiei au fost întărite, iar puterea mașinii a fost crescutăla 400 CP conform comunicatului. În plus față de o mașină de serie, a fost montat un roll-cage, dar și scaune și centuri „de curse”, în timp ce marea majoritate a componentelor de interior au fost îndepărtate. Se pare că respectivul cascador finlandez, pe numele său Vesa Kivimäki, încearcă de mai multă vreme să obțină acest record mondial. „Am o experiență serioasă, de 15 ani, în ceea ce privește condusul pe două roți. Am avut două tentative anterioare de a doborî recordul pentru cea mai rapidă mașină pe două roți, însă fără succes”, explică Kivimäki. Precedentul record de viteză pentru o mașină care merge pe două roți era deținut tot de un nordic, suedezul Göran Eliason, și data din 1997, viteza înregistrată fiind 181,25 km/h.

Nokian

Noul record de viteză a fost stabilit pe 31 august 2016, pe pista aeroportului Seinäjoki ce are o lungime de doi kilometri și o lățime de 50 de metri. Se pare că omologarea recordului trebuie făcută după niște reguli bine definite, astfel că viteza maximă calculată se obține în urma a două măsurători distincte, punctele între care se măsoară viteza medie fiind situate la o distanță de 100 de metri. În decurs de o oră, mașina trebuie să treacă, în ambele sensuri, prin dreptul unor puncte de măsurare a vitezei amplasate la distanța de 100 de metri unul față de celălalt. Viteza luată în considerare pentru recordul mondial este media obținută din cele două măsurători. Astfel, în prima trecere, viteza medie pe cei 100 de metri a fost de 190,074 km/h, iar în a doua de 182,463 km/h. De aici rezultă și noul record mondial, stabilit la o viteză de 186,269 km/h.

Nokian

Se pare că acest record de viteză nu ar fi fost posibil fără anvelopele Nokian ce beneficiază de tehnologia Aramid Sidewall. De aici deducem că dacă vrei să bați acest record, trebuie neapărat să ai avelope Nokian și un BMW.

Materialul video poate fi urmărit mai jos:

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account