Comparativ: BMW 125i M Sport vs. Audi A3 1.8 TFSI vs. Mercedes-Benz A250 CGI AMG Sport

AutoExpress UK pune fata in fata modelul BMW 125i M Sport hatchback cu doi potentiali rivali: Audi A3 1.8 TFSI si Mercedes-Benz A250i CGI AMG Sport.

Prin cea de-a treia generatie Clasa A Mercedes-Benz intentioneaza sa ajunga pe primul loc in clasa mica premium hatchback. Noul Clasa A are o infatisare sportiva si un interior dotat cu multe gadgeturi si este propulsat de o noua gama de motoare eficiente.

Modelul A250 CGI AMG Sport ales pentru aceasta comparatie dezvolta 208 CP si 350 Nm cuplu cu ajutorul unui motor de 2.0 litri cu turbocompresor.

BMW 125i Hatch este propulsat tot de un motor de 2.0 litri cu turbocompresor, care dezvolta 218 CP si 310 Nm cuplu.

Cel de-al treilea candidat, Audi A3 1.8 TFSI, dezvolta 178 CP.

Iata concluzia testului pe care il puteti citi in intregime aici:

Verdict

Prin faptul ca a impins Clasa A putin mai sus in segment, Mercedes a lansat noul sau model pe aceeasi orbita pe care se afla unele din cele mai bune modele de pe piata. Oare pariul a fost castigat?

Ei bine, daca puneti estetica mai presus de orice, atunci Mercedes a dat lovitura. Desi anumite elemente din cabina au o calitate sub medie, interiorul este atractiv si asortat cu echipamente hi-tech inteligente.

Totusi nu scapa privirii faptul ca noul Clasa A nu este la fel de spatios ca rivalii sai, si nu se comporta la fel de bine pe sosea. De asemenea consuma mai mult si costa mai scump la intretinere. Prin urmare, se situeaza pe un dezamagitor loc trei.

E greu sa separi modelele BMW si Audi. A3-ul este bine construit, frumos si beneficiaza de un motor energic, dar care in ultima instanta nu poate egala genialul Seria 1. Rapid, distractiv, practic si eficient la rulare, BMW-ul este inca campion.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account