Hyundai il angajeaza pe Christopher Chapman, fost designer BMW

Hyundai este la acest moment una din companiile cu cea mai rapida crestere. Constructorul sud-coreean a inceput in urma cu cativa ani sa-si revitalizeze brandul, prin intermediul designurilor indraznete si al esteticii imbunatatite, cu care a castigat si o serie de premii. In 2009 modelul Hyundai Genesis a fost denumit 2009 North American Car of the Year, primul astfel de titlu obtinut de Hyundai. Limuzina de lux Genesis a primit o serie de premii recunoscute la nivel international.

Grupul sud-coreean continua procesul de angajare de noi talente auto, iar cea mai recenta achizitie este reprezentata de fostul designer BMW Christopher Chapman, care a fost numit Designer Sef la centrul de design Hyundai din California, SUA. Chapman va fi disrect responsabil de designul noilor modele si al conceptelor.

Chapman are o experienta de peste 22 ani in industria auto; el si-a inceput cariera in California, in 1989, la Isuzu Technical Center of Americas. Modelul sau XU-1 a castigat titlul de Best Concept Car la Salonul auto de la Tokyo din 1993. Anul urmator Chapman s-a alaturat studio-ului BMW Designworks studio din California. Primul sau design concretizat intr-un model de serie a fost BMW X5 Sports Activity Vehicle, o masina care a deschis noi segmente de piata pentru BMW.

Chapman a mai proiectat si X Coupe Concept. Apoi el a desenat BMW CS1, modelul care sta la baza generatiei actuale Seria 1 Cabrio. Chapman are meritul de a fi creat si prima generatie BMW Seria 1 hatchback, ce are nume de cod intern E87.

In 2002 Christopher Chapman a devenit Director de design auto la DesignworksUSA. El a fost responsabil de modele recente precum Z4 sau varianta imbunatatita X3.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account