Noile BMW R nineT Racer și R nineT Pure

Pentru mulți motocicliști, mai puțin înseamnă mai mult – tocmai de aceea, aleg motociclismul pur și genul de motocicletă care reprezintă acest segment. BMW Motorrad a prezentat în 2013 modelul R nineT – o motocicletă care se bucură de un succes continuu. Având în vedere succesul acestui model, BMW Motorrad prezintă R nineT Racer și R nineT Pure – două motociclete care adaugă două noi interpretări în lumea BMW Motorrad Heritage.

BMW Motorrad a prezentat în 2013 modelul R nineT – o motocicletă care se bucură de un succes continuu. Următorul pas a fost prezentarea în 2015 a modelului R nineT Scrambler, un alt specimen fascinant al design-ul clasic de motociclete, de asemenea foarte bine primit de motocicliștii din lumea întreagă.

Având în vedere succesul modelului R nineT, BMW Motorrad prezintă R nineT Racer și R nineT Pure – două motociclete care adaugă două noi interpretări în lumea BMW Motorrad Heritage: roadsterul purist, redus la esența motociclismului și interpretarea modernă a unei motociclete sport semi-carenate clasice. Ambele sunt concepte foarte populare în anii ’60 și ’70 și continuă să trezească nostaliga printre entuziaștii industriei.

Ambele modele BMW Heritage beneficiază de motorul boxer răcit cu aer/ulei de 1.170 centimetri cubi și o putere de 81 kW (110 CP), combinat cu o transmisie cu șase viteze. În cazul ambelor motociclete, sunt respectate normele de poluare Euro 4. Design-ul evacuării, realizată din oțel inoxidabil cu toba finală poziționată pe partea stângă, reflectă design-ul adoptat de motocicletele clasice.

P90232559_highRes_the-new-bmw-r-ninet-

Cadru modular, ideal pentru personalizare.

Din punct de vedere al construcției, R nineT Racer și R nineT Pure folosesc același cadru modular din oțel tubular familiar de la R nineT Scrambler, fiind compus din trei componente: cadrul principal față, cadrul principal spate și cadrul pentru pasager, ce poate fi înlăturat. Cel din urmă demonstrează flexibilitatea modelelor de a-și schimba aspectul și caracterul în funcție de preferințele rider-ului, spre exemplu prin schimbarea tipului de șa din gama de accesorii originale BMW Motorrad. Controlul roții față este realizat de o furcă telescopică convențională, în timp ce suspensia spate este compusă din sistemul clasic BMW Paralever în combinație cu un arc central. Jantele din aliaj cu 5 spițe pe dimensiunile 3.5 x 17″ în față și 5.5 x 17″ în spate au pneuri pe următoarele dimensiuni: 120/70 ZR 17, respectiv 180/55 ZR 17. Etrierii de frână cu patru pistonașe de pe față împreună cu cele două discuri flotante cu diametru de 320 mm și ABS în standard asigură o decelerare puternică și sigură. Pentru a evita patinarea roții spate pe suprafețe alunecoase, există sistemul opțional ASC (Automatic Stability Control), disponibil ca retrofit. Jante cu roți spițate sunt disponibile pentru a îmbunătăți impactul vizual al motocicletelor.

R nineT Pure: roadster clasic pentru o experiență de pilotaj pură.

Noul R nineT Pure reprezintă esența roadsterului clasic, pur – design autentic, conceptul simplist, redus la nevoile de bază. Design-ul îmbină elemente atât de clasic, cât și de modern într-o motocicletă cu detalii premium, precum scărițe din aluminiu forjat cu finisaj lucios.

Rezervorul și aripa față ale modelului R nineT Pure sunt vopsite în culoarea Gri Catalano nemetalizat. În combunație cu suspensia și trenul de rulare negre, această culoare scoate în evidență caracterul purist al motocicletei.

R nineT Racer: senzația motocicletelor sport ale anilor ’70.

R nineT Racer amintește de popularele motociclete sport ale anilor ’70. Ghemuit, compact și alungit, amintește de senzațiile sportive old-school datorită carenajului, șeii curbate, a semi-ghidoanelor scurte și scărițelor ridicate, îmbinând aspectul clasic cu tehnologia modernă.

Vopsit în Alb Light nemetalizat, decorat cu cele trei culoari BMW Motorsport, R nineT Racer are o prezență atletică. Cadrul vopsit în Argintiu Aluminum face contrast cu trenul de rulare negru, evidențiind latura sportivă a motocicletei și potențialul acesteia pe drumurile virajate.

Caracteristicile modelelor BMW R nineT Racer și R nineT Pure:

Motor boxer de 1.170 centimetri cubi cu o putere de 81 kW (110 CP), ce respectă normele de poluare Euro 4.
Cadru modular ideal pentru personalizare
Jantele din aliaj cu 5 spițe pe dimensiunile 3.5 x 17″ în față și 5.5 x 17″ în spate (opțional jante cu spițe)
Discuri de frână față de 320 milimetri.
ABS standard.
ASC (Automatic Stability Control) disponibil ca retrofit.
Sistem de evacuare 2-in-1 din oțel inoxidabil (lucios pentru Racer, polișat discret pentru Pure).
R nineT Pure în culoarea Gri Catalano nemetalizat – ca roadster purist, clasic.
R nineT Racer cu semi-carene, șa curbată și scărițe ridicate în stilul motocicletelor sport ale anilor 1970.
R nineT Racer în culoarea Alb Light nemetalizat, decorat cu culoarile clasice BMW Motorsport și cu un cadru în Argintiu Aluminium.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account