Oul Rolls-Royce “Spirit of Ecstasy” făcut de Fabergé

Acest ou Fabergé unic are temă inspirată de marca Rolls-Royce și statueta “Spirit of Ecstasy”. A fost creat special pentru un client care colecționează atât automobile Rolls-Royce, cât și ouă Fabergé.

În 2018, Fabergé și Rolls-Royce și-au unit flerul pentru creații de excepție și au creat acest ou care are 160 mm înălțime și cântărește 400 de grame.

Stativul oului este din aur alb de 18 carate acoperit cu email (smalț) violet. Baza acestui stativ este gravată cu un elaborat model „guilloche”, întâlnit la bijuterii și ceasuri de elită. Forma oului este dată de lamelele din aur roz . Aceste lamele sunt ornate cu diamente de 10 carate și încorporează ametist natural de 390 de carate, care a fost ales pentru calitatea sa și pentru culoarea care se asortează cu nuanța de violet a emailului. Prin mișcarea unui levier subtil de la baza stativului, lamelele de aur și ametist se deschid pentru a dezvălui statueta “Spirit of Ecstasy”. Această statuetă din cristal a fost sculptată manual, iar finisarea sa dă senzația că ar avea suprafața înghețată.

Rolls-Royce a creat conceptul estetic al oului, iar execuția a revenit Fabergé. Acest unicat a fost prezentat în premieră în 23 octombrie 2018, la sediul Rolls-Royce din Goodwood, pentru un grup select de clienți ai mărcii britanice. Apoi a fost, în luna decembrie a aceluiași an a fost expus public la magazinul Fabergé din Londra.

Acum, cu ocazia sărbătorilor pascale din 2020, Rolls-Royce ne oferă imagini noi cu oul “Spirit of Ecstasy” manufacturiat de Fabergé.

Rolls-Royce Faberge Egg.
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Cum s-a născut tradiția oului Fabergé?

Rolls-Royce ne amintește că, în 1885, Împăratul Alexandru al III-lea al Rusiei a dorit să-i ofere soției sale, Împărăteasa Maria Feodorovna, un cadou cu totul special cu ocazia sărbătorilor de Paște. Drept urmare, a apelat la exclusivismul asigurat de Casa Fabergé, respectatul manufacturier de bijuterii din Sankt Petersburg. Fabergé și-a dovedit creativitatea cu un ou făcut din aur. Acesta avea o coajă din email de culoare alb opac, care se deschidea pentru a dezvălui așa-zisul “gălbenuș” din aur galben. Înăuntrul său se afla o găinușă de aur care ascundea o replică din diamant a coroanei imperiale. Iar de această coroană stătea suspendat un mic pandantiv cu rubin.

Foarte încântat de acest rezultat prețios, Împăratul a transformat în tradiție oferirea de ouă Fabergé. Încă nouă ouă Fabergé au fost minuțios manufacturate pe parcursul domniei Împăratului Alexandru. Iar alte 40 au fost făcute ulterior pentru succesorul acestuia, Țarul Nicolae al II-lea. Țarul era și un pasionat de automobile, iar colecția sa a inclus un Rolls-Royce Ghost vopsit în culoarea regală: violet.

În timpul revoluției din 1917 aveau să se piardă multe dintre ouăle Fabergé. Astfel, valoarea lor de colecție a crescut și mai mult. De exemplu, în 2014, al treilea ou Fabergé imperial, care datează din 1887, a fost licitat în Londra pentru 33 de milioane de dolari.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account