VIDEO: BALL for BMW TimeTrekker Chronometer – Un ceas pe măsura valorilor BMW

BALL for BMW TimeTrekker Chronometer este o nouă piesă de precizie a orologeriei elvețiene dedicată mărcii BMW.

Istoria mărcii orologiere BALL a început în 1891, iar reputația sa este clădită pe robustețea și exactitatea ceasurilor cu cronometru. Standardele de elită și latura sportivă rezonează cu marca BMW, căreia compania BALL i-a dedicat în ultimii ani o colecție de ceasuri. Cel mai nou model este BALL for BMW TimeTrekker Chronometer este asociat cu nava amiral a producătorului bavarez.

Așa cum modelele BMW sunt apreciate pentru reglajele suspensiilor, ceasurile BALL for BMW încorporează un sistem de amortizare patentat de marca elvețiană. Aceste sistem denumit Amortiser constă într-un inel de protecție care înconjoară mecanismul ceasului și absoarbe șocurile cauzate de mișcări sau chiar loviri. Inelul are peretele exterior dintr-un material anti-magnetic, iar pe interiorul acestuia este un strat de elastomer. Astfel, precizia mecanismului nu este afectată în momentele în care ceasul este supus unor șocuri. Dovada preciziei calibrului mecanic al ceasului BALL for BMW TimeTrekker Chronometer, precum și a oricărui ceas BALL for BMW, este certificatul COSC (Institutul Oficial Elvețian de Testare a Cronometrelor). Acest certificat este oferit doar ceasurilor care asigură cele mai înalte standarde în materie de cronometrie. Fiecare calibru cu cronometru este testat de COSC timp de 15 zile, în 5 poziții diferite și la 3 temperaturi diferite. Măsurătorile minuțioase se fac zilnic, cu ajutorul unor camere video.

7

BMW oferă în prezent unele dintre cele mai avansate sisteme de iluminare, precum cele cu LED, OLED sau laser. Și ceasul BALL for BMW TimeTrekker Chronometer oferă vizibilitate impecabilă în întuneric. Vârfurile acelor care indică ora și minutele, precum și marcajele orelor de pe cadran au o soluție de iluminare cu gaz. Practic, marcajele sunt niște micro capsule în care se află gazul H3. Acesta luminează când intră în contact cu vopseaua capsulelor, proprietate care durează chiar și mai bine de 20 de ani. Acest gaz produce o lumină de până la 100 de ori mai intensă decât vopseaua luminiscentă folosită de industria orologieră. Asemenea vopsea este regăsită la BALL for BMW TimeTrekker Chronometer în cazul marcajelor de pe bezelul rotativ încadrat de carcasa cu diametru de 44 mm. Bezelul este din material ceramic, ceea ce înseamnă că are o greutate redusă. Totodată acest material rezistă la zgârieturi, coroziune și razele UV.

1
Prin rotirea bezelului se cronometrează orice activitate. BALL dă drept exemple cronometrarea timpului unei scufundări (ceasul rezistând la scufundări în apă de până la 200 m adâncime), sau cronometrarea timpului în care un șofer execută o anumită manevră de parcare.
Trebuie să menționăm că printre funcțiile oferite de calibrul mecanic cu întoarcere automată al ceasului BALL for BMW TimeTrekker Chronometer se numără și afișarea zilei și a datei.

Așadar, vorbim despre un ceas care se ridică la nivelul pretențiilor unui BMW modern. De altfel, clipul video de prezentare a ceasului are drept vedetă noua limuzină BMW Seria 7.
CLICK AICI pentru video.

Este de apreciat că asocierea cu marca BMW este etalată într-un mod discret și elegant în designul ceasului. Sigla BMW figurează pe cadran și pe coroana de la care se reglează ceasul. Clienții pot opta pentru eliminarea siglei BMW de pe cadran și pot cere gravarea numelui pe spatele carcasei.

Per ansamblu, designul ceasului inspiră rafinament și o tentă clară de sportivitate, în ton cu imaginea mărcii BMW. Modelul BALL for BMW TimeTrekker Chronometer este disponibil în versiuni cu cadran negru sau albastru și poate avea brățară din oțel sau curea de cauciuc.

Vor fi produse doar 1.000 de exemplare BALL for BMW TimeTrekker Chronometer, ceea ce adaugă și o valoare de colecție ceasului. Până pe 16 noiembrie sunt propuse prețuri speciale de 1.599 euro pentru modelul cu brățară de oțel și de 1.499 euro pentru cel care are curea de cauciuc. După această dată prețurile percepute sunt de 3.099, respectiv 2.999 euro.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account