Audi Q8 Concept prezentat oficial la Detroit

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept, modelul care prefigurează rivalul lui BMW X6 și al lui Mercedes-Benz GLE Coupe, a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Așa cum scriam și acum ceva vreme, Audi Q8 Concept este modelul pe care Audi îl va arunca în lupta cu BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe pentru a-și completa portofoliul cu un nou model de nișă. Audi ne spune însă că acest concept are la bază modelul de serie și ne sugerează astfel că Audi Q8 Concept nu este cu mult diferit față de modelul de producție, care va fi lansat oficial în 2018.

Cu un sistem de propulsie de tip plug-in hyrbid, Audi Q8 Concept dezvoltă peste 450 de cai-putere și un moment motor maxim de 700 Nm, putere și cuplu care ajung la asfalt prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală quattro. Suspensia pneumatică și discurile de frână ceramice sunt alte elemente pe care probabil le vom vedea și în cazul modelului de serie, în timp ce sistemul control al funcțiilor mașinii pare încă SF. Folosid o serie de ecrane tactile de mari dimensiuni și un head-up display care împrumută conceptul realității augmentate, Audi Q8 Concept pare ca are un interior care nu va fi inclus 100% pe modelul de serie. Totuși, cockpit-ul virtual este deja prezent pe modelele Audi, ceea ce înseamnă că va fi cu siguranță implementat și la bordul viitorului Audi Q8.

Audi Q8 ConceptCu o lungime de peste cinci metri și cu un ampatament de trei metri, Audi Q8 Concept se va transforma într-un model de serie cu patru locuri și are sub capotă un motor de 3,0 litri – 3.0 TFSI – care dezvoltă 333 de cai-putere și 500 Nm. Acestuia i se alătură un motor electric cu o putere maximă de 100 kW și 330 Nm, iar grupul propulsor va fi combinat cu o transmisie automată cu opt rapoarte, astfel că sprintul 0-100 km/h durează, teoretic, 5,4 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Bateria litiu-ion, cu o capacitate de 17,9 kWh, va asigura o autonomie complet electrică de 60 de kilometri și are nevoie de două ore jumătate pentru a fi încărcată complet.

Audi Q8 ConceptAudi Q8 Concept va deveni un model de serie anul viitor și probabil că pe lângă motorizarea de tip plug-in hybrid va avea și alte motorizări clasice, atât benzină, cât și diesel.

Citește și comparativul foto între BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe:

X6 M vs GLE 63 AMG

Descoperă noua colecție de lifestyle BMW și alege-ți accesoriul perfect:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account