BMW X6 M, X5 M in actiune pe zapada. Poftim, Jeremy Clarkson!

BMW X6 M, X5 M in actiune pe zapada. Poftim, Jeremy Clarkson!

bmw-x5-m-snow

Acum cateva saptamani, Jeremy Clarkson, celebra gazda a la fel de celebrului show Top Gear a pornit o tirada impotriva BMW X6, acelasi SAV controversat BMW care a tinut mult timp prima pagina a multor reviste auto.

Una din cele mai mari critici aduse lui X6 era legata de abilitatile off-road ale masinii si inabilitatile sale de a rula bine in conditii de iarna. Si pentru a dovedi acest lucru, Clarkson a mers la extrem, ducand X6-le pana in Alpi. Iata o scurta recapitulare a ceea ce am publicat atunci:

Urmatorul element pe lista ne-a facut pur si simplu sa radem. Sa te astepti ca X6 SAC sa se comporte ca un 4×4 si sa se catere pe bolovani, e ceva ce n-am fi crezut ca vom auzi vreodata. X6 este un vehicul sportiv care tanjeste dupa performanta, si da, iti ofera ceva abilitati off-road, dar nici macar apropiate de-ale unui Jeep sau ale unui Range Rover. E ca si cum am compara mere cu pere.

Mai departe, secventa urmatoare ne arata X6 35d chinuindu-se sa urce un deal…ok, am inteles ideea, dar sa nu uitam ca masina e echipata cu pneuri de performanta/de vara care nu se comporta bine pe zapada si nici pe iarba. Orice sistem xDrive combinat cu pneuri de iarna sau all-season va duce la bun sfarsit aceasta sarcina.

Si acum serios vorbind…pneuri de vara pe zapada, in statiunea aflata la cea mai mare altitudine din Alpi?

Ei bine, nu a durat mult pana ce BMW a decis sa publice neoficial un raspuns la acest episod Top Gear, astfel ca a publicat urmatoarele videoclipuri pe canalul Youtube. Descrierea suna in felul urmator:

In conditii excelente de iarna, pe zapada, BMW X6 M si BMW X5 M inseamna bucurie pura – atata timp cat stii sa conduci in astfel de conditii. Am rugat doi piloti BMW sa ne explice cum sa facem asta, si in plus am asistat la unul din cele mai lungi drifturi din lume…

Sunteti gata sa vedeti mai mult? Acum urmariti imaginile si vedeti cum BMW X5 M si X6 M se pot catara pe zapada. Asta bineinteles daca stii cum se face…

Update: a aparut si Partea a 3-a a seriei, de data aceasta fiind vorba de indemanare si performanta pe gheata:

Putem s-o spunem acum? Poftim, Jeremy Clarkson!

P.S. Nu stim ce parere aveti voi, dar noua ne vine sa luam primul avion spre Germania si sa mergem la o tura cu cei doi domni; experienta nu poate fi decat fantastica.

Comentarii

©2017 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account