Video: BMW M3 GT2 Art Car

P90061229

Astazi a avut loc la Centrul Pompidou din Paris, prezentarea oficiala a celei de-a 17-a masini BMW Art Car, un BMW M3 GT2 LM creat de Jeff Koons. Lansarea are loc in timp util inaintea cursei de 24 ore de la Le Mans din 12-13 iunie, unde BMW M3 GT2 va concura si va incerca sa obtina victoria. Masina poarta numarul 79 in memoria cursei desfasurate de BMW Art Car-ul creat de Andy Warhol in 1979.

Ca parte a procesului de creaţie, artistul şi-a îndreptat atenţia asupra istoriei graficii maşinilor de curse, a exploziilor de lumini şi a vitezei. Creaţia lui Koons este o evocare a puterii, mişcării şi luminii. Artistul utilizează tonalităţile cromatice saturate – specifice pentru lucrările lui – pe un fundal negru ce contrastează cu interiorul argintiu al automobilului, de asemenea ales de el însuşi. Designul evocă apariţia dinamică a unei maşini de curse, chiar şi atunci când bolidul staţionează.

Pe durata mai multor luni, Koons a avut o colaborare strânsă cu echipa BMW din München – în care aptitudinile sale s-au contopit cu ingineria sofisticată a mărcii BMW – pentru a se asigura că cea de-a 17-a ediţie a proiectului BMW Art Car va fi gata la startul cursei de 24 ore de la Le Mans.

Prin faptul că a călătorit de mai multe ori în Germania după declaraţia făcută la 2 februarie când s-a anunţat că Jeff Koons va crea al 17-lea BMW Art Car, artistul a lucrat cu inginerii şi designerii de la BMW pentru a putea explora în detaliu materialele şi opţiunile de aplicare care se vor dovedi cruciale în optimizarea atât a esteticii, cât şi a aerodinamicii automobilului. Prin faptul că a lucrat cu versiuni tridimensionale generate pe computer ale modelului BMW M3 GT2, Koons a putut simula aplicarea graficii pe suprafaţa maşinii şi a putut să o evalueze din toate unghiurile.

Masina de 500 CP cu numarul 79 va fi pilotata in cursa de 24 ore de la Le Mans de Andy Priaulx (Marea Britanie), Dirk Müller (Germania) şi Dirk Werner (Germania). Jörg Müller (Germania), Augusto Farfus (Brazilia) şi Uwe Alzen (Germania) vor pilota modelul BMW M3 GT2 Le Mans cu numărul 78.

Jeff Koons a declarat: “Aceste automobile sunt precum viaţa, sunt puternice şi dispun de foarte multă energie”, a declarat Koons. “Poţi participa cu ele, să te alături lor şi să te laşi transpus cu energia lor. Există o imensă putere sub acea capotă şi vreau să-mi las ideile să fie transpuse pe automobil – să realizez o conexiune reală cu acea putere.”

BMW M3 GT2 Art Car va concura in cursa de 24 ore de la Le Mans, cea mai veche cursa de anduranta din lume, care are loc in fiecare an incepand cu anul 1923, langa orasul Le Mans, Sarthe, in Franta.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account