Demo Drift Autovit – Unde-i dai, acolo crapă

Târgul auto din Vitan e locul ăla unde, noi ăștia cu BMW-uri mergem să ne cumpărăm înapoi emblemele, capacele de roți sau oglinzile furate la niște prețuri mai accesibile decât la reprezentanță. Mai e locul unde găsești  Audi, Mercedes și BMW câte vrei. Bineînțeles la kilometri reali, de la primul și singurul proprietar, ținute în garaj, cu revizii la zi și așa mai departe.

Tot aici găsești tot ce-ți pofește inimioara ta dacă vrei să-ți tunezi mașina așa cum ai văzut în filmele alea indiene – huse de scaune, huse de volan, huse pentru schimbătorul de viteze, capace de roți cu spinere, logo-uri cu Turbo sau V8 Power, flăcări, fulgere și tot ce-ți mai trebuie pentru un tuning complet și de bun gust. Și mici. Micii sunt chiar buni dacă-s din carne. Totuși în spatele acestei  lumi tumultoase de bișnițăreală de voie și nevoie se află o cu totul altă lume, de care ăștia cu bișnița nu au auzit. În spate, acolo, e un mare loc liber unde nu se fac schimburi de mărfuri, ci schimburi de mase.

Demo Drift Autovit (3)

Vedeți voi,  e greu cu driftul în România. Nu poți să-l faci pe stradă că nu e voie, nu poți să-l faci în locuri special amenajate pentru că nu există, nu poți să-l faci acasă pentru că nu-i vreun fel de mâncare. Drifterii sunt ca graferii – unde văd o pată goală pe un perete își marchează teritoriul cu fum și urme de anvelope arse pentru că nu mai există pereți albi pe nicăieri. E mare nevoie de niște circuite pentru ei, mai ales că fenomenul este în creștere, publicul e tot mai activ, iar piloții investesc bani, timp și pasiune în niște mașini competitive.

Demo Drift Autovit (7)

Weekendul trecut, cât am fost noi plecați la Tulcea pentru cursele de drag, în Târgul Vitan a avut loc ceea ce s-a numit Demo Drift Autovit, unde s-au înscris 13 echipe de drift, toate cu BMW-uri sau Nissan-uri și au făcut ce vă lăsăm să urmăriți în clipul de mai jos. Băieții cu BMW-urile sunt Evl Drift Team pe care-i vom vedea și la BMW Fest.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account