BMW X6
BMW X6
BMW X6

Video: Sunetul motorului viitorului BMW M3 2014, reperat in teste pe Nurburgring

Mai sunt doar cateva luni pana la debutul viitorului BMW M3 F80 2014, si pana atunci inginerii nemti folosesc timpul ramas efectuand o serie de teste pe Nurburgring.

Asa cum am relatat anterior, BMW M3 F80 va fi propulsat de un motor cu sase cilindri in linie, chiar daca la un moment dat in cadrul procesului a fost testat si un motor V6. Se spune ca motorul este un nou dezvoltat, si care dezvolta in jur de 450 CP. Ne asteptam ca noul M3 sa fie putin mai rapid decat generatia actuala E90, ajutata de greutatea putin mai redusa. Daca reuseste sa cantareasca mai putin de 1500 kg, atunci BMW M3 F80 ar trebui sa fie mai mult decat un concurent puternic pentru modelele similare produse de Audi sau Mercedes-Benz.

Daca ne luam dupa videoclipurile de mai jos, noul motor nu ne va dezamagi.

In ce priveste designul, toate modelele viitoare M vor avea emblema M pe grila frontala, cat si pe portbagaj. Potrivit lui Adrian Van Hooydonk, Vicepresedinte BMW responsabil de Design, bavarezii vor evidentia si mai mult modelele M de restul masinilor din gama: “Toate masinile M viitoare vor fi echipate cu etriere albastre, sau aurii daca sunt instalate si discuri de ceramica si carbon. Ne gandim la oglinzi laterale si jante din grafit, precum si evacuari negre, cromate.”

In ce priveste interiorul modelelor M, tot Van Hooydonk declara ca BMW “se straduieste mult pentru ca interiorul masinilor noastre M sa fie mai speciale. Lucram la dezvoltarea de noi materiale pentru tapiterie, si veti vedea mai multe benzi albastre si argintii in interiorul masinilor M”.

DiviziaM investeste foarte mult timp in cercetarea de noi tehnici de reducere a greutatii, prin utilizarea materialelor din fibra de carbon. Plafonul viitorului BMW M3 va fi realizat din CFRP, si in plus BMW lucreaza deja la dezvoltarea primelor frane cu discuri ceramice ce vor echipa un M3.

Usile, capacul portbagajului si capota lui M3 vor primi elemente din aluminiu, iar jantele cu design in cinci spite vor fi forjate, pentru a mai reduce din greutate.

Noul BMW M3 F80 va debuta la Salonul auto de la Frankfurt anul acesta in septembrie.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account