Volvo XC90 Excellence: pentru cei cu dare de mână

Volvo XC90 Excellence

Volvo XC90 Excellence va fi prezentat ofical în cadrul Salonului Auto de la Shanghai și își porpune să devină cel mai luxos și probabil cel mai scump Volvo din istoria companiei. Noul Volvo XC90 Excellence poate fi considerat o ediție special pentru că suedezi au renunțat la cele șapte locuri ale modelului de serie și oferă în schimbul lor doar patru.

Volvo XC90 Excellence oferă doar patru locuri

Deși cei de la Volvo s-au lăudat cu versatilitatea și polivalența noului SUV, iată că a avenit momentul pentru a da caracterul practic pe lux și opulență. Noul Volvo XC90 Excellence oferă doar patru locuri individuale, iar dacă ar trebui să îți alegi unul dintre ele, cred că cel mai bine ar fi să alegi unul dintre cee două locuri din spate. Renunțând la cel de-al treilea rând de scaune, cei de la Volvo au reușit să obțină un spațiu extrem de generos pentru norocoșii care vor ocupa cel două scaune din spate. Mai ales că aceste două locuri se transformă practic în fotolii cu masaj, ventilate, iar spațiul disponibil la nivelul picioarelor devine de-a dreptul „enervat”. Trebuie să fie ciudat să nu poți împinge cu genunchii în spătarul scaunului din față.

Volvo XC90 Excellence

Volvo XC90 Excellence nu excelează doar prin prisma spațiului

Pe lângă masaj, spațiu și scaune ventilate, pasagerii ce vor călători pe locurile din spate vor fi răsfățați și de o serie nouă de elemnete de lux care până acum păreau rezervate doar brandurilor britanice cu sigle impunătoare pe capote. Un ecran tactil retractabil, măsuțe pliabile, un compartiment refrigerat cu suport pentru pahare și sticle, un alt suport adițional pentru băuturi, cu funcție de încălzire sau răcire, precum și pahare din cristal, fabricate manual de compania suedeză Orrefors sunt seria de elemente despre care vorbeam mai devreme. Și ar mai fi și o serie de lumini ambietale fermecătoare.

Volvo XC90 Excellence

Britanicii de la Bowers & Wilkins fac casă bună cu Volvo

De parcă toate acestea n-ar fi fost de ajuns, noul Volvo XC90 Excellence se bucură, conform comunicatului oficial de presă, și de unul dintre cele mai performante sisteme de sunet din întreaga industrie auto. Cei de la Bowers & Wilkins semnează sonorizarea de top a XC90-ului de serie, dar pentru versiunea Excellence au refăcut câteva calcule, au mai adăugat un difuzor – pentru a ajunge în total la 20 de boxe – și promit să ofere o fidelitate acustică și un efect de „surround” fără egal în lumea auto. Noi nu putem decât să-i credem pe cuvânt, așa cum trebuie să facem și în cazul anelopelor Pirelli cu funcție de reducere a zgomotului la rulare care echipează și ele acest model devenit vârf de gamă în lumea Volvo.

Volvo XC90 Excellence

Volvo XC90 Excellence va fi disponibil la nivel global

Noul Volvo XC90 a fost lansat la sfârșitul anului trecut și de atunci l-am tot comparat cu BMW X5. Ultima comparatie foto este între BMW X5 xDrive40e și Volvo XC90 T8 Twin Engine, ambele SUV-uri bucurându-se de tehnologia plug-in hybrid. Interesant este faptul că, deși încă nu a ajuns în showroom-uril, noul Volvo XC90 a fost comandat deja de 24.000 de ori și cererile par să fi în creștere. Prin urmare, noul Volvo XC90 Excellence nu face decât să aducă un plus de imagine unui brand aflat deja pe o pantă ascendentă. Dacă această ediție – Excellence – va fi una de succes sau nu, nici nu prea contează. Important este ca lumea să vorbească despre XC90.

Volvo XC90 Excellence explicat într-un clip video

Mai jos poți urmări un clip video care explică perfect ce înseamnă noul Volvo XC90 Excellence și ce știe el să facă. Un lucru e cert însă: suedezii chiar se pricep la design! Dacă despre calitate încă nu putem să fim 100% siguri, designul este unul care nu prea are cum să te lase indiferent.

Iar pentru aceia dintre voi care preferă imaginile statice, mai jos avem galeria completă cu imaginile puse la dispoziție de Volvo, chiar înainte de debutul lui XC90 Excellence în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account