BMW îşi adjudecă toate titlurile în American LeMans Series

Duminica trecută, în finala American Le Mans Series (ALMS), cursa de la Road Atlanta, Braselton (statul Georgia), – botezată şi „Petit Le Mans”, BMW a scris un nou capitol al istoriei motorsportului din SUA adjudecându-şi pentru a doua oară consecutiv, titlul constructorilor la categoria GT.

BMW Team RLL a cucerit toate titlurile puse în joc în această competiţie de anduranţă deosebit de spectaculoasă, după ce cu o etapă în urmă îşi adjudeca trofeul pentru piloţi şi echipe. Ultima dată când BMW a reuşit această performanţă a fost în 2001, în perioada în care modelul folosit era legendarul BMW M3 GTR (primul BMW M3 construit cu motor V8). Cu actualul model BMW M3 GT, BMW a revenit în ALMS în 2009.

După o cursă palpitantă, Dirk Werner (Germania), Bill Auberlen (SUA) şi Augusto Farfus (Brazilia) au obţinut locul al treilea, după ce au parcurs 367 de tururi pe circuitul în lungime de 2,54 mile (4,087 km). După un incident în partea finală a cursei, acroşaj cu o maşină mai lentă, fapt care a impus două opriri la standuri pentru repararea daunelor, coechipierii Dirk Müller (Germania), Joey Hand (SUA) şi Andy Priaulx (Marea Britanie) au încheia întrecerea pe locul al nouălea. De-a lungul acestui sezon, cel puţin un model BMW M3 GT a încheiat fiecare cursă pe podium. Dirk Müller şi Joey Hand au obţinut locul întâi în clasamentul piloţilor, înaintea lui Oliver Gavin şi a lui Jan Magnussen (Corvette). Dirk Werner şi Bill Auberlen (SUA) au încheiat pe locul al treilea. BMW Team RLL a obţinut victoria în competiţia echipelor, înaintea Corvette Racing. În ierarhia constructorilor, BMW a devansat Porsche.

Cu acest rezultat foarte bun, piloţii BMW au acumulat puncte preţioase pentru două campionate. Cursa de 1.000 de mile de pe dificilul circuit Road Atlanta a contat nu numai pentru American Le Mans Series, ci şi pentru sezonul 2011 din Cupa Intercontinentală Le Mans (ILMC).

„Întreaga echipă merită cele mai sincere felicitări. Toţi cei implicaţi pe ambele maluri ale Atlanticului au fost recompensaţi corespunzător pentru efortul lor deosebit”, a spus directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Să poţi sărbători acest gen de succes la clasa GT, într-una dintre cele mai dificile competiţii, este un rezultat fantastic. De-a lungul întregului sezon, cheia acestei reuşite au fost piloţii excelenţi, procentajul redus al erorilor, echipa care a lucrat aproape de perfecţiune, partenerul puternic pentru pneuri, Dunlop – şi, desigur, BMW M3 GT. În acest sezon, cu această maşină, inginerii noştri au ridicat standardul clasei GT.”

Bobby Rahal: „Am venit aici pentru a câştiga titlul constructorilor pentru BMW şi am reuşit. Nu a fost o cursă uşoară. Am avut câteva pene, un incident cu o maşină mai lentă, când deja se lăsase întunericul. Toate acestea ne-au ţinut departe de cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar ştiam ce trebuie să facem pentru a câştiga titlul constructorilor şi sunt foarte încântat să aduc acest trofeu în palmaresul BMW pentru al doilea an consecutiv. Sunt extrem de recunoscător faţă de toţi sponsorii şi partenerii care au susţinut BMW Team RLL.”

De asemenea, BMW a triumfat şi în clasamentul „Green X Challenge”, care a recompensat modul de utilizare responsabilă a resurselor.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account