BMW Seria 8 iese pe circuit înainte de apariția în showroom, prin M8 GTE

Noul BMW M8 GTE marchează revenirea BMW în celebra cursă de 24h de la LeMans după o pauză de 8 ani. Totodată, aceasta reprezintă și o lansare pe piață cu adevărat specială – înainte ca noile modele să fie disponibile pentru clienți, în cursul anului viitor, BMW M8 GTE își va face debutul pe circuit.

Mai mulţi ingineri BMW Team RLL vizitează BMW Motorsport în München (Germania) pentru a asista la finalizarea construcţiei primului BMW M8 GTE, pe măsură ce echipa se pregăteşte pentru sezonul 2018 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship şi cea de-a zecea stagiune a competiţiei de anduranţă alături de „The Ultimate Driving Machine”.

Echipa americană a asistat personalul BMW Motorsport în prima construcţie a modelelor BMW M3 GT, BMW Z4 GTE, BMW M6 GTLM şi acum BMW M8 GTE. Maşina este planificată să sosească la sediul echipei din Hilliard (Ohio) la finalul lunii noiembrie. Primul test oficial IMSA cu noua maşină are loc pe Daytona International Speedway, în perioada 5-6 decembrie 2017.

BMW Team RLL a încheiat sezonul 2017 din IWSC cu patru victorii, inclusiv succese consecutive pe Mazda Raceway Laguna Seca şi în Petit Le Mans, pentru a încheia programul M6 GTLM într-o manieră spectaculoasă. Din 2009, echipa a totalizat 17 victorii în categoria GT și un total de 68 de clasări pe podium.

„După unul dintre cei mai de succes ani ai noştri alături de BMW, sunt foarte mulţumit că vom continua să lucrăm împreună şi în anii următori pentru a obţine mai multe victorii şi titluri de campioni pentru BMW. Aceasta a fost un parteneriat fantastic şi de lungă durată, care a început în 2009. Suntem onoraţi să reprezentăm BMW pe circuitele din America de Nord. O organizaţie RLL îmbunătăţită pentru 2018 va contribui, fără îndoială, la dezvoltarea şi pregătirea noului BMW M8 GTE, care este una dintre cele mai interesante maşini noi din 2018”, a declarat Bobby Rahal, directorul echipei americane.

„Echipa lui Bobby a contribuit ca M3, Z4 şi M6 să devină modele câştigătoare împotriva celor mai buni adversari GT din lume şi nu avem nici o îndoială că M8 GTE va urma acelaşi traseu. Aşa cum au arătat cele patru victorii reuşite cu M6 GTLM în acest sezon şi în special succesul din Petit Le Mans, BMW Team RLL – asemenea vinului bun – devine tot mai valoroasă odată cu trecerea timpului”, a spus Victor Leleu, directorul BMW of North America Motorsport.

Sezonul 2018 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship va debuta în cea de-a 56-a ediţie a „Rolex 24 At Daytona”, care va avea loc la 28 ianuarie 2018.

 

Vizitează colecția BMW Motorsport din shop-ul nostru:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account