BMW M prezintă noua flotă Safety Car pentru sezonul MotoGP™ 2021

Pregătirile sunt în desfăşurare pentru sezonul 2021 din Campionatul Mondial MotoGP, care începe la 28 martie odată cu Grand Prix-ul Qatarului de la Losail. BMW M a fost „Maşina oficială a MotoGP” din 1999, o implicare care include flotei de modele Safety Car. Anul acesta este pentru prima dată când BMW M GmbH prezintă trei noi modele Safety Car, dar şi un model Safety Bike. În Qatar, BMW M3, BMW M4 şi BMW M5 CS Safety Cars îşi vor sărbători debutul. Lor li se va alătura noua BMW M 1000 RR Safety Bike. BMW M 1000 RR este primul model M de la BMW Motorrad, iar versiunea de curse va apărea în Campionatul Mondial de Superbike.

Flota de safety cars din 2021 va fi finalizată la prima cursă europeană a sezonului, Grande Prémio de Portugal, care va avea loc la 18 aprilie, la Portimão. BMW M8 Competition Coupé Safety Car, BMW M8 Competition Gran Coupé Safety Car, BMW X5 M Medical Car şi încă un model BMW M 1000 RR Safety Bike vor fi în acţiune de atunci.

„Flota de safety cars este punctul central al implicării noastre în MotoGP şi suntem foarte mândri că începem sezonul cu patru modele noi pentru prima dată în istoria noastră de 20 de ani ca «Maşină oficială a MotoGP»”, a spus Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH. „Cele trei Safety Cars noi se bazează pe modelele de producţie, care oferă performanţe şi dinamică de condus remarcabile, ceea ce le fac perfecte pentru a apărea în MotoGP. Lor li se va alătura noul BMW M 1000 RR ca safety bike. Primul model M pe două roţi a fost dezvoltat în motorsport şi va îndeplini cele mai exigente cerinţe de pe circuit. Aşteptăm cu nerăbdare deschiderea sezonului în Qatar şi să vedem noua noastră flotă în acţiune.”

Carmelo Ezpeleta, directorul executiv al deţinătorului drepturilor MotoGP, Dorna Sports, a adăugat: „Cu această nouă flotă de Safety Cars, partenerul nostru BMW M îşi demonstrează încă o dată nivelul de angajament şi pasiunea pentru MotoGP. În 2021, ne vom lansa împreună în cel de-al 23-lea sezon al nostru, iar prezentarea flotei cu trei safety cars noi şi noua safety bike reprezintă o declaraţie reală. Arată puterea şi seriozitatea parteneriatului nostru şi suntem foarte recunoscători BMW M GmbH pentru această implicare.”

Versiunile de serie ale noilor safety cars au fost proiectate deja pentru performanţe sportive şi un comportament perfect până la limite. Prin urmare, au fost necesare doar câteva ajustări pentru a permite utilizarea lor ca safety cars  în MotoGP. Aceste modificări includ bare de lumină, lumini intermitente frontale, prinderi de motorsport, cu eliberare rapidă, ale capotei şi decuplare de urgenţă pentru transportul transcontinental. De asemenea, scaunele din spate au fost îndepărtate de la BMW M4 Competition Coupé Safety Car şi au fost instalate un rollbar şi centuri de siguranţă cu prindere în 4 puncte. BMW M3 şi BMW M4 Safety Cars au sisteme de evacuare modificate.

Din acest an, BMW M adoptă o nouă abordare a culorilor pentru maşinile de siguranţă. În loc să apară în albul clasic de motorsport, modelele Safety Car vor purta culori exclusive ale modelelor de producţie M: BMW M3 Competition Sedan Safety Car în Frozen Grey Dark Metallic, BMW M4 Competition Coupe Safety Car în São Paulo Yellow, iar BMW M5 CS Safety Car în Frozen Deep Green Metallic. La dezvoltarea designului BMW M a ales din nou să păstreze un aspect de Safety Car clasic şi purist. Acesta scoate în evidenţă culorile de bază ale automobilelor, subliniind simultan aspectul tipic al unei safety car. Noua BMW M 1000 RR Safety Bike este albă cu binecunoscutele culori M, purtând designul pe care BMW M 1000 RR îl va folosi şi în Campionatul Mondial de Superbike.

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea ca „Official Car of MotoGP”, accesaţi: www.bmw-m.com.

BMW M GmbH
BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account