BMW M4 DTM debutează în weekend la Hockenheim

Hockenheim (Germania) găzduieşte, în mod tradiţional, etapa de deschidere a DTM, echipele BMW aliniindu-se pentru primele două curse ale stagiunii 2018, sâmbătă şi duminică (5 şi 6 mai).

„Echipele noastre şi piloţii noştri din DTM se vor duela pentru primele puncte din acest an. De când ne-am întors în campionat, în 2012, am câştigat opt titluri – iar obiectivul nostru clar cu BMW M4 DTM este să completăm această colecţie în acest an”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt.

Calendarul DTM din acest an include zece etape, cu un total de 20 de curse, în şase ţări diferite. Conform tradiţiei, Hockenheim (Germania) este gazda primei etape a stagiunii. Pe lângă experimentaţii Augusto Farfus (Brazilia), Timo Glock (Germania), Bruno Spengler (Canada) şi Marco Wittmann (Germania), Philipp Eng (Austria) şi Joel Eriksson (Suedia) se aliniază la start pentru sezonul lor de debut în DTM. BMW M4 DTM a trecut prin numeroase modificări în conformitate cu schimbările de regulament – în special, aerodinamic. Maşina generează mult mai puţină forţă de apăsare decât în 2017, ceea ce va pune pilotul mai mult în prim-plan în acest an. În cursa finală a sezonului trecut, Wittmann a fost învingător pe Hockenheimring. Mai mult, Spengler a înregistrat cel mai rapid timp al celor patru zile de teste de la Hockenheim, la începutul lunii aprilie.

Cursele DTM sunt transmise în România pe canalele DIGI Sport.

Bruno Spengler (Canada, #7 BMW Bank M4 DTM, BMW Team RBM, 157 de curse, 15 victorii, 18 pole position, 1 titlu): „Sunt foarte încântat că în sfârşit începe noul sezon. Ridicarea cortinei la Hockenheim este mereu ceva special. Este plăcut să întâlneşti fanii din nou şi să simţi atmosfera unică de acolo după o pauză de iarnă lungă. Obiectivul meu este să obţin maximum de la mine şi de la maşină.”

Marco Wittmann (Germania, #11 BMW Driving Experience M4 DTM, BMW Team RMG, 74 de curse, 9 victorii, 9 pole position, 2 titluri): „Prima cursă a sezonului va arată unde ne aflăm cu adevărat. Fără îndoială, ne-am făcut temele şi sunt optimist înaintea primului week-end de cursă. Fiecare dintre noi aşteaptă cu nerăbdare să înceapă sezonul. Poţi remarca uşor schimbările de la maşină. Acestea vor face ca totul să fie şi mai atractiv.”

Augusto Farfus (Brazilia, #15 Shell BMW M4 DTM, BMW Team RMG, 84 de curse, 4 victorii, 6 pole position): „Toată lumea o ia de la început în acest an odată cu noile reguli şi maşinile modificate. Acest lucru este o provocare destul de mare. Testul nostru de la Hockenheim a decurs bine, aşa că sunt foarte motivat şi merg la Hockenheim cu speranţe mari pentru un început de sezon curat şi bun.”

Timo Glock (Germania, #16 DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, BMW Team RMR, 74 de curse, 4 victorii, 4 pole position): „După o iarnă lungă, sunt încântat, ca toată lumea, că revin în mijlocul acţiunii. Testele de la Hockenheim au decurs bine, chiar dacă nu am nici o idee exactă despre cât de bine stăm în comparaţie cu adversarii. Timpii noştri au arătat bine, dar niciodată nu ştii dacă altcineva nu a avut câteva kilograme în plus de combustibil în rezervor. Cu siguranţă, sunt foarte încântat.”

Philipp Eng (Austria, #25 SAMSUNG BMW M4 DTM, BMW Team RMR):„Aştept cu nerăbdare să debutez în DTM. Să am această oportunitate la 28 de ani este ceva foarte plăcut. Testele de până acum au arătat că suntem acolo unde trebuie. Pentru mine, testele au contat în primul rând pentru adaptarea cu maşina. M-am simţit foarte bine. Din fericire, voi putea să mă bucur un pic de situaţie când totul va porni la Hockenheim.”

Joel Eriksson (Suedia, #47 BMW M4 DTM, BMW Team RBM): „Va fi foarte interesant şi aştept cu nerăbdare prima mea cursă în DTM. După testul bun de la Hockenheim, mă simt foarte confortabil şi bine pregătit.”

Descoperă colecția de accesorii BMW Motorsport și alege-ți cadou preferat:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account