Noul BMW M8 GTE debutează în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (FIA WEC) la Spa-Francorchamps (Belgia)

Fanii BMW M Motorsport se pot bucura de multă acţiune în acest week-end. Noul BMW M8 GTE este pregătit pentru cursa de debut în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (FIA WEC) la Spa-Francorchamps (Belgia). De asemenea, aceasta este repetiţia finală pentru momentul culminant al sezonului, cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa) din iunie.

„Aşteptăm cu nerăbdare un week-end de cursă interesant şi – sperăm – plin de succese”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Pentru prima dată ne aflăm în mijlocul acţiunii în FIA WEC. Acesta este vârful aisbergului în competiţiile de anduranţă. Aşteptăm cu nerăbdare să facem parte din campionat cu noul BMW M8 GTE.”

Cursa de şase ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) deschide „Supersezonul” 2018/2019, alcătuit din opt etape, din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă. De-a lungul acestui „Supersezon”, BMW M8 GTE va concura de două ori în cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa), în 2018 şi 2019, BMW Team MTEK fiind responsabilă pentru cele două maşini. Martin Tomczyk (Germania) şi Nick Catsburg (Olanda) vor alterna la volanul maşinii #81 la Spa-Francorchamps. António Félix da Costa (Portugalia), pilot BMW, asemenea lui Tomczyk şi Catsburg, care va participa cu regularitate în WEC, va împărţi cockpitul #82 BMW M8 GTE cu Tom Blomqvist (Marea Britanie), care îl înlocuieşte pe Augusto Farfus (Brazilia) în această cursă.

Martin Tomczyk (Germania, #81 BMW M8 GTE): „Prima cursă de la Spa-Francorchamps marchează finalul unei faze lungi de pregătiri pentru mine şi pentru întreaga echipă. Pentru mine, prima cursă WEC va fi una foarte specială. Aştept cu nerăbdare să evoluez pe un circuit deosebit precum Spa-Francorchamps şi sper că vom avea un start bun cu BMW M8 GTE.”

Nick Catsburg (Olanda, #81 BMW M8 GTE): „Când BMW a spus că va construi un model GTE şi se va alătura Campionatului Mondial de Anduranţă, am fost extrem de încântat. Prima noastră cursă de la Spa-Francorchamps este peste doar câteva zile. Este un circuit dificil atât pentru maşină, cât şi pentru pilot, dar suntem bine pregătiţi.”

António Félix da Costa (Portugalia, #82 BMW M8 GTE): „Aştept cu mare nerăbdare să văd acest proiect pornit. Spa-Francorchamps este un circuit care îmi place mult. Să evoluez în competiţii de anduranţă înseamnă startul a ceva nou pentru cariera mea.”

Tom Blomqvist (Marea Britanie, #82 BMW M8 GTE): „Sunt bucuros că sunt unul din primii piloţi care urcă la volanul BMW M8 GTE odată cu debutul maşinii în WEC. Încă sunt multe noutăţi pentru noi şi trebuie să vedem cum ne descurcăm cu concurenţa. Cu toate acestea, testele au mers bine şi suntem pregătiţi pentru prima cursă.”

Descoperă colecția de accesorii BMW Motorsport:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account