BMW M4 GT3 a obținut victorie şi locul al treilea la Dubai 24H, iar BMW M Team WRT a sărbătorit un debut de succes

BMW M4 GT3

Debutul în cursă al BMW M Team WRT cu BMW M4 GT3 a fost mai mult decât reuşit. Echipa condusă de Vincent Vosse a reuşit victoria la prima lor cursă cu această maşină. După un final palpitant, #7 BMW M4 GT3 a trecut linia de sosire pe primul loc. Aceasta a fost prima victorie pentru BMW M4 GT3 într-o cursă de 24 de ore şi primul triumf al BMW la 24H Dubai după cel din 2011. Locul al treilea pentru #46 BMW M4 GT3 a încheiat un weekend de succes pentru BMW M Team WRT. Apariţia de la Dubai a fost organizată în mod privat de BMW M Team WRT, pentru a se pregăti pentru prima evoluţie oficială cu BMW M Motorsport, „Bathurst 12 Hours” (Australia), de peste trei săptămâni.

La volanul maşinii #7 victorioase au urcat piloţii oficiali BMW M Jens Klingmann (Germania) şi Dries Vanthoor (Belgia), alături de Mohammed Saud Fahad Al Saud (Arabia Saudită), Diego Menchaca (Mexic) şi Jean-Baptiste Simmenauer (Franţa). Aceasta a fost prima victorie a lui Klingmann într-o cursă de 24 de ore. El a fost implicat îndeaproape în dezvoltarea BMW M4 GT3 încă de la început şi, cu experienţa sa în maşină, a reuşit să ofere un mare sprijin echipei în Dubai. Maşina #46 a fost condusă de piloţii oficiali BMW M Valentino Rossi (Italia), Maxime Martin (Belgia) şi Max Hesse (Germania), împreună cu Timothy Whale (Marea Britanie) şi Sean Gelael (Indonezia), care a participat la prima sa cursă într-o maşină GT3. Pentru Rossi, de nouă ori campionul mondial de motociclism viteză, a fost primul podium cu WRT. Pentru Max Hesse a fost prima evoluţuie ca pilot oficial de uzină ca urmare a evoluţiei în  BMW Junior Team.

Pornit de pe locul al şaselea pe grilă, #7 BMW M4 GT3 a fost implicat curând în lupta pentru poziţia de lider şi, pentru lungi perioade de cursă, a fost pe primul loc. Cu toate acestea, cursa a avut un final foarte disputat. După numeroase etape Cod 60, maşina #7 a intrat în ultima jumătate de oră pe locul al doilea. Datorită unei strategii perfecte, Vanthoor a reuşit să recâştige primul loc şi să încheie o victorie spectaculoasă pentru BMW M Team WRT.

Echipajul maşinii #46, care a plecat de pe poziţia a opta, a intrat rapid în disputa pentru podiumul provizoriu, dar a retrogradat în clasament după două ore şi jumătate, când maşina s-a răsucit şi a ajuns în barierele de protecţie după ce circuitul devenise alunecos din cauza lichidului de pe pistă. După o scurtă verificare în garaj, maşina #46 a reuşit să revină în cursă şi să-şi reia ascensiunea prin pluton spre podium. După 24 de ore de cursă, Rossi a încheiat confortabil pe locul al treilea.

#14 BMW M4 GT3 înscris de echipa daneză Poulsen Motorsport a avut şi el o evoluţie bună, dar a fost forţat să abandoneze în faza finală a întrecerii.

În categoria GT4, noul BMW M4 GT4 s-a bucurat şi el de un început de succes în sezonul său de debut. Ambele maşini aflate la start au urcat pe podiumul clasei. #438 BMW M4 GT4 al Simpson Motorsport a trecut linia de sosire pe locul al doilea, înaintea modelului #429 BMW M4 GT4 înscris de Century Motorsport. Echipa RHC-Jorgensen-Strom by Century, care a concurat cu modelul anterior BMW M4 GT4, nu a reuşit să încheie cursa.

Declaraţii după cursa de 24 de ore de la Dubai

Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport: „A fost un debut în cursă fantastic pentru BMW M Team WRT cu BMW M4 GT3. Felicitări pentru victorie şi locul al treilea. Echipa lui Vincent Vosse a făcut o treabă remarcabilă şi s-a familiarizat excelent cu maşina, piloţii au fost rapizi şi fără greşeală, iar BMW M4 GT3 a rulat impecabil. Acest succes a făcut ca Dubai 24H să fie repetiţia generală perfectă pentru echipă înaintea primei apariţii oficiale cu BMW M Motorsport, cursa de 12 ore de la Bathurst, care are loc peste trei săptămâni. Totodată, sunt încântat şi de începutul de succes pentru noul nostru BMW M4 GT4 în sezonul său de debut. Ambele maşini au terminat pe podium la clasa GT4 după 24 de ore de curse. Aceasta arată cât de competitivă este deja noua noastră maşină de curse de client.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account