Dubai 24H: noul BMW M4 GT3 trece testul de anduranţă la prima apariţie oficială în cursă

Noul vârf de gamă de la BMW M Motorsport a trecut testul de anduranţă în deşert. După cursele de test din sezonul trecut şi omologarea FIA cu succes, cursa de 24 de ore de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), de vineri până sâmbătă, a marcat prima apariţie în cursă pentru noul BMW M4 GT3 sub culorile echipelor BMW M Motorsport. ST Racing şi Schubert Motorsport au concurat cu trei BMW M4 GT3 în etapa de deschidere a sezonului 24H Series. După 24 de ore de cursă cu numeroase perioade Code 60 şi o furtună de nisip în dimineaţa de sâmbătă, toate cele trei maşini au ajuns la linia de sosire la debutul lor în cursă.

ST Racing şi-a asigurat locul al nouălea cu #28 BMW M4 GT3 în categoria de top, clasa GT3. Maşina a fost pilotată de Jon Miller (SUA), Nick Wittmer (Canada), Louis-Philippe Montour (Canada) şi Chandler Hull (SUA). Schubert Motorsport a suferit un eşec la începutul cursei, când #30 BMW M4 GT3 a fost avariat după contactul cu un alt concurent. Pauza lungă de reparaţii care a urmat a făcut ca #30 să retrogradeze în clasament. După 24 de ore, pilotul oficial BMW M Nick Yelloly (Marea Britanie), Jordan Witt (Marea Britanie), Marcel Lenerz (Germania) şi Jens Liebhauser (Germania) au încheiat pe locul al zecelea în clasa GT3.

Maşina # 1 de la ST Racing, care concurează în clasa Pro-Am, a fost cel mai bine plasat BMW M4 GT3 în pluton pentru o mare parte a cursei şi era pe cale să obţină un podium în categoria sa. Totuşi, o problemă tehnică a însemnat pierderea mai mult poziţii, în ciuda reparaţiilor efectuate. #1, pilotat de Samantha Tan (Canada), Bryson Morris, Anthony Lazzaro, Harry Gottsacker şi Tyler Maxson (toţi SUA), a terminat în cele din urmă pe locul al cincilea în clasa Pro-Am.

Următorul moment culminant pentru BMW M4 GT3 este programat să aibă loc peste două săptămâni în America de Nord. La deschiderea sezonului din IMSA WeatherTech SportsCar Championship (seria IMSA), legendara cursă de 24 de ore de la Daytona (SUA), BMW M Team RLL şi Turner Motorsport vor concura cu noua maşină GT.

În Dubai, echipele BMW M Motorsport au concurat şi cu BMW M4 GT4 şi BMW M2 CS Racing. Acestea şi-au asigurat mai multe podiumuri la categoriile lor. Echipa RHC Jorgensen-Strom by Century a ajuns pe locul al treilea cu #450 BMW M4 GT4 în clasa GT4. #429 al Century Motorsport şi #451 al Team AVIA Sorg Rennsport au urmat în clasament, pe poziţiile a patra şi a cincea. La categoria TCX, Cogemo/TLRT a terminat pe locul al doilea cu #255 BMW M2 CS Racing, înaintea Yeeti Racing cu #208 BMW M2 CS Racing pe poziţia a treia. Schubert Motorsport a obţinut locul al şaselea în aceeaşi clasă, cu #200 BMW M2 CS Racing.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account