Confirmare: Noile BMW M3 si M4 vor fi propulsate de un motor cu sase cilindri in linie

Dupa luni intregi de speculatii si rapoarte contradictorii, discutiile despre motorul care va propulsa viitoarea generatie de modele M3 si M4 au luat sfarsit. Aflati la lansarea de presa din SUA a noilor BMW M6 Cabrio si Seria 6 Gran Coupe, colegii de la BMWBLOG.com au aflat ca agregatul ales este unul cu sase cilindri in linie.

Presedintele BMW North America Ludwigh Willisch, a dezvaluit aceasta noutate. In ultimul an au circulat tot felul de stiri legate de motorizarea aleasa pentru noul BMW M3, de la un motor turbo cu sase cilindri pana la un agregat V6 unic care va revolutiona industria auto.

Dupa cum am aflat anterior si din alte surse, pe lista de discutii se afla si agregatul V6, care a si fost testat de echipa BMW M, dar din motive legate de echilibru si distributia greutatii nu a fost selectat pentru versiunea de serie. Motorul turbo cu sase cilindri in linie va dezvolta in jur de 450 CP.

Ne asteptam ca motorul sa fie cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj, iar piata americana ar putea primi si o transmisie manuala, optional.

Noul BMW M3 va debuta in 2013, urmat la diferenta de un an de BMW M4 Coupe.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account