VIDEO: A reușit Chip Foose să “repare” grila controversată a noului BMW M3?

Controversata grilă frontală a noilor modelele BMW M3 și BMW M4 pare să fi demarat un concurs de propuneri pentru restilizare. Mai întâi am avut comentariul adus de Frank Stephenson, designerul primei generații BMW X5. Apoi, Prior Design ne-a oferit o variantă de rinoplastie. Iar acum, designerul american Chip Foose, recunoscut pentru soluțiile de customizare fabuloase, contribuie la rândul său cu o idee care nu pare imposibil de implementat de către atelierele de tuning.

Chip Foose subliniază că grila tradițională BMW, cu două decupaje sub formă de rinichi, are un aspect iconic, pe care îl recunoști imediat. În schimb designerul spune că pe noua grilă extinsă nu o recunoști neapărat ca fiind una de BMW. Aceasta se înscrie în trend cu Audi și Lexus, care au grile imense cu decupaj coborât până spre baza spoilerului frontal. Iar astea sunt lucruri evidente, pe care Chip Foose le punctează pe bună dreptate.

De altfel, Foose amintește că BMW s-a mai aventurat stilistic, dar mergând în direcții noi. De exemplu, portbagajul înălțat al Seriei 7 (E65) din era designerului Chris Bangle. A forțat normele la vremea sa, pentru ca mai apoi să fie o idee preluată de mulți alți constructori, printre care și Mercedes-Benz care a adoptat stilul acesta de portbagaj pentru Clasa S. În schimb, Foose explică faptul că grila mărită a noului BMW M3 nu aduce ceva nou, ci doar urmează un trend al grilelor supradimensionate.
Chip Foose nu s-a rezumat la a critica grila, ci a desenat o soluție de restilizare, pe care o propune drept o tranziție între designul nou și cel tradițional. Concret, a împărțit pe orizontală cele două decupaje ale grilei. Și s-a inspirat din estetica generațiilor M3 anterioare.

Foose nu a agreat nici faptul că barele din interiorul grilei sunt dispuse orizontal la noul BMW M3, deși tradițional BMW are lamele aliniate vertical. Astfel, le-a trasat vertical și în cazul ilustrației sale.

La final, întrebarea este: Arată propunerea lui Chip Foose mai bine decât grila modelului de serie BMW M3? Sau este imposibil de “reparat” grila imensă care a stârnit atâtea controverse?

Vedeți clipul oficial publicat de Chip Foose pe canalul de You Tube Hagerty.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account