BMW a livrat primul vehicul electric ActiveE in SUA

BMW North America a livrat ieri primul vehicul electric BMW ActiveE in SUA. Fericitii posesori ai noului BMW ActiveE sunt Tom si Meredith Moloughney, care au incheiat un contract de leasing pe doi ani, devenind astfel primii Electronauti ActiveE dupa ce au fost si primii posesori de MINI E, in 2009.

Feedbackul primit de la primii posesori va conta pentru BMW, in pregatirea lansarii primelor modele BMW i, in 2013.

Strategia de dezvoltare in domeniul electromobilitatii a BMW Group a inceput in vara anului 2009 cu programul de teste MINI E Field Trial, iar sotii Moloughneys au participat in program, ruland peste 72.500 mile la bordul lui MINI E cu numarul 250, in doar doi ani si jumatate.

Cei doi sunt primii dintr-un numar de 700 electronauti BMW, care vor inchiria un BMW ActiveE pentru o perioada de doi ani. Asa cum programul de teste MINI E a oferit informatii despre cum este sa rulezi pe perioada mai indelungata la bordul unui vehicul eletric, si perioada de leaasing pentru modelele BMW ActiveE va fi folositoare in strangerea de informatii, in vederea dezvoltarii lui BMW i3, ce va fi lansat pe piata in 2013.

La fel ca MINI E, BMW ActiveE este un automobil transformat, un vehicul electric bazat pe caroseria unui model cu motor cu ardere internă. Totuşi, la BMW ActiveE, toate componentele transmisiei electrice (unitatea de stocare a energiei, motorul electric şi electronica de control) au fost integrate într-o caroserie de automobil pentru care toate acestea nu au fost niciodată destinate, iar acest lucru a fost reuşit fără nici o pierdere de spaţiu sau de confort interior.

ActiveE accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,0 secunde si furnizeaza o putere de 125 kW/170 CP, in timp ce cuplul maxim este de 250 Nm. In situatiile din traficul cotidian, unitatea de stocare nou dezvoltata, cu acumulator litiu-ion, asigura o autonomie de aproximativ 160 km.

In SUA, BMW ActiveE este oferit in cadrul unui program de leasing pentru suma de 499 USD pe luna, timp de 2 ani, si cu un avans de 2.250 USD. Programul este valabil pentru pietele metropolitane Los Angeles, San Diego, San Francisco, Sacramento, New York, Boston si Hartford.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account