BMW la Salonul Auto de la Geneva: două premiere mondiale

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2015

BMW va ocupa scena la cea de-a 85-a ediție a Salonului Auto de la Geneva (5-15 martie) cu două premiere mondiale: noul BMW Seria 1 și noul BMW Seria 2 Gran Tourer. BMW M4 MotoGP Safety Car va demonstra cum puterea și eficiența pot fi crescute prin utilizarea injecției cu apă, iar o serie de servicii suplimentare pentru BMW i3 și i8, precum și un nou sistem de infotainment pentru copii – „myKIDIO”, vor fi prezentate.

Noul BMW Seria 1 debutează în premieră la Geneva

Cu aproape două milioane de unități vândute la nivel mondial, BMW Seria 1 este una dintre cele mai apreciate compacte din segmentul premium, iar noua generație își propune să ducă mai departe tradiția de succes. Cu un design proaspăt, dar și cu o serie de performanțe dinamice îmbunătățite, noul BMW Seria 1 pare acum mai complet ca niciodată. O gamă completă de propulsoare, atât diesel, cât și pe benzină, versiuni cu trei sau cinci portiere, precum și designul mult mai atractiv sunt elementele pe care noul BMW Seria 1 se bazează în lupta sa din segmentul premium, unde Audi A3, Mercedes-Benz Clasa A și Volvo V40 sunt principalii rivali. Motorizarea cea mai eficientă pentru noul BMW Seria 1 echipează versiunea 116d EfficientDynamics și vine cu un motor de 1,5 litri, cu trei cilindrii, ce dezvoltă 116 CP și promite un consum mixt de 3,4 l/100 km. La polul opus sunt noile BMW M135i și M135i xDrive care dezvoltă nu mai puțin de 326 CP. Noul BMW Seria 1 rămâne singurul model compact din segmentul premium care pune la dispoziția șoferului tracțiune spate.

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2015

Noul BMW Seria 2 Gran Tourer

BMW a riscat oarecum introducând primul monovolum cu șapte locuri din segmentul premium. Adresat familiștilor care-și doresc tot spațiul din lume, șapte locuri, un caracter practic de invidiat, dar și un design demn de gama premium, alături de motorizări performante, noul BMW Seria 2 Gran Tourer are toate șansele să devină unul dintre cele mai căutate și apreciate MPV-uri premium. Gama de propulsoare pentru noul BMW Seria 2 Gran Tourer este compusă din cinci motorizări noi, supraalimentate, ce dezvoltă puteri cuprinse între 116 și 192 CP.

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2015

BMW M4 MotoGP Safety Car – un parteneriat ce se extinde până în 2020

În toamna anului trecut, legătura dintre MotoGP și BMW M a fost prelugintă până în anul 2020, ceea ce înseamnă că BMW M și MotoGP vor putea celebra peste două decenii de colaborare, un lucru care se întâmplă foarte rar la acest nivel înalt al intereselor, dar mai ales al competițiilor motorizate. Acest parteneriat înseamnă însă mai mult decât un „safety car” pentru fanii modelelor BMW M. În viitorul apropiat, divizia M va produce un model ce va beneficia de injecție cu apă. Da, ai citit bine, injecție cu apă. Acest nou concept va fi testat pe BMW M4 MotoGP Safety Car de-a lungul sezonului 2015, pentru ca ulterior injecția cu apă să fie introdusă în producția de serie a unui modele M. Care model, încă nu știm. Dar ce înseamnă de fapt acestă injecție cu apă? Ei bine, nici noi nu prea știm exact, însă cei de la BMW susțin că prin această metodă vor putea crește performanțele motoarelor și, în același timp, vor putea reduce consumul de combustibil și implicit emisiile poluante. Promitem însă să aflăm mai multe și să revenim cu informațiile detaliate. Până atunci vă lăsăm mai jos superba galerie foto cu BMW M4 MotoGP Safety Car.

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2015

Noi servicii pentru modele BMW i ca parte a programului 360° ELECTRIC

După succesul înregistrat de electricul i3 și de cel al sporivei plug-in, i8, departamentul BMW i își extinde gama de servicii auxiliare oferite celor care-și vor cumpăra unul dintre cele două modele. Deocamdată aceste programe sunt disponibile într-un număr restrâns de țări, iar România nu face parte din acest grup select. Cu toate acestea nu strică să sperăm că, într-un viitoar nu foarte îndepărat, cele două modele BMW i vor ajunge și la noi în țară.
BMW i8 va primi începând cu luna martie o nouă serie de echipamente oferite în echiparea standard, printre care se numără și afliliera la programul Pure Impulse Experience. Acest program constă în accesul posesorilor de BMW i8 la o serie de programe culturale din domenii precum călătoriile, gastronomia sau designul.

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2015

BMW ConnectedDrive va include și o aplicație destinată copiilor

„myKIDIO”, disponibilă în primă fază doar în Germania, este o aplicație integrată în „sistemul” ConnectedDrive și va putea fi folosită pe noul BMW Seria 2 Gran Tourer. Cei mici vor avea acces la episoade TV, audiobook-uri și muzică prin intermediul tabeletlor. Aplicația „myKIDIO” va putea fi accesată prin intermediul sistemului iDrive și promoite să ofere experiențe mai plăcute pentru copii în cazul călătoriilor mai lungi.

BMW la Salonul Auto de la Geneva 2015

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account