Faruri cu laser pentru noul Audi R8

noul Audi R8

Bătălia tehnologiilor implementate în sistemele de iluminare nu se termină niciodată. Noul Audi R8 va avea în echiparea standard faruri LED și, opțional, se va putea opta pentru blocuri optice cu tehnologie laser. 

Nu reușim să ne dăm seama de ce e atâta agitație în jurul acestor tehnologii de iluminare, mai ales că pe nimeni nu prea interesează cine a fost primul care a introdus farurile LED sau cine a fost primul care a introdus farurile cu laser. Cert e însă că atât BMW, cât și Audi se bat cu pumnul în piept și fac mare tam-tam când vine vorba de sistemele de iluminare. BMW a prezentat la CES 2015 un conceptul BMW M4 Concept Iconic Lights  spunând atunci că sunt lideri în domeniul farurilor cu laser. Cei de la Audi nu sunt însă de acord cu această afirmație și spun că ei sunt primii.

Noul Audi R8

Oricum ar fi, noul Audi R8 va putea fi echipat, pe fază lungă, cu lumini laser ce folosesc o serie de diode laser cu intensitate mare. În comparație cu luminile LED, cele cu tehnologie laser au o rază de acțiune de două ori mai mare, iar lumina produsă este de culoare albă. Ce-i drept, la cât de repede poate merge un R8, ai nevoie de lumini puternice. Cu toate astea, deși ediția limitată Audi R8 LMX avea în lista de opțiuni faruri cu tehnologie laser, Audi simte nevoia să comunice din nou acest aspect și în cazul noului Audi R8.

Noul Audi R8

Pe noi ne interesează mai puțin cine a fost primul care a introdus farurile cu tehnologie laser, iar lupta aceasta între cei dou mari producători ni se pare puțin absurdă. Dar, la fel ca în orice alt domeniu unde competiția este agerbă, se pare că și acesta, al luminilor laser, este unul destul de important. Oare Mercedes-Benz ce face în acest domeniu?

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account