Autocar testeaza BMW Seria 3 Coupe versiunea facelift

BMW-Seria 3_1

Revista auto britanica Autocar publica primul drive test cu versiunea facelift BMW Seria 3 coupe 2011. BMW a adus destule modificari modelului Seria 3 coupe al anului 2011. Dintre ele mentionam faruri si stopuri noi, o noua capota si o grila rinichi modificata, praguri laterala noi, si bara fata si spate modificate.

Sub capota, 335i Coupe a primit noul motor N55 twin-scroll cu sase cilindri in linie si turbocompresor, ce poate fi cuplat fie la transmisia standard manuala cu sase rapoarte, fie optional la cea automata cu sase rapoarte.

Se ridica noul N55 la inaltimea asteptarilor? Haideti sa aflam.

Spre deosebire de predecesorul sau, acest motor are un singur turbocompresor, in loc de doua. Designul „TwinPower” al noului agregat indica faptul ca turbina are doua laturi, pe care sunt dispuse seturile de palete actionate de gazele de evacuare de la cate trei din cei sase cilindri ai motorului.

Pe langa injectia directa de mare presiune, motorul primeste si sistemul Valvetronic de geometrie variabila a admisiei. Desi puterea motorului si perfromanta masinii raman neschimbate, s-a imbunatatit considerabl economia de combustibil, cu opt procente.

Cu o putere livrata de 302 CP si un cuplu de 400 Nm disponibil incepand cu 1200-5000 rpm, performanta lui 335i e impresionanta. Totusi, motorul masinii noastre a fost putin brutal la accelerare puternica; nu e clar daca de vina e sistemul de injectie directa sau doar rigiditatea motorului.

Si acum urmeaza intrebarea eterna:

Sa-mi cumpar una?

335i-ul este rapid si bine echilibrat. Totusi incepe sa se vada varsta generatiei Seria 3 E90.

Masina noastra a suferit putin din cauza vantului in jurul stalpilor, iar controlul greoi (mai ales directia) a facut un pic dificila manevrarea masinii.

Amortizoarele noi si cu raspuns lin au fost in general impresionante, desi au fost surprinse pe o bucata de autostrada acoperita cu beton, cauzand reactii verticale ciudate. Totusi, trebuie sa mentionam ca masina de teste rula cu cauciucuri de iarna.

Pe ansamblu, ceea ce coupe-ul rapid 335i livreaza ca performanta, pierde prin reactiile usor rigide ale caroseriei.

BMW-Seria 3_2

[Source: Autocar]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account