BMW Z4 sDrive35is testat de InsideLine

bmw-z4-sdrive35is

Iata ca incep sa apara in presa primele analize ale BMW Z4 sDrive35is 2011. Saptamana aceasta, jurnalistii de la Edmunds InsideLine au avut ocazia sa efectueze un drive-test cu un Z4 sDrive35is.

Modelul sDrive35is are sub capota o varianta imbunatatita a binecunoscutului N54, propulsorul premiat de 3.0 litri cu sase cilindri. Motorul modificat produce 340 CP la 5900 rpm si 450 Nm in “modul obisnuit”. Functia Overboost reglata electronic poate aduce un plus de cuplu in sarcina completa, de 50 Nm, astfel ca varful curbei de cuplu ajunge la 500 Newton-metri.

Inainte sa trecem la raportul lor, haideti sa recapitulam cateva din informatiile tehnice referitoare la acest model.

Propulsorul este cuplat cu o transmisie automata cu ambreiaj dublu, cu sapte rapoarte (DCT), ce permite rularea in modurile SPORT si SPORT+. Cutia DCT este dotata si cu functia Launch Control, in scopul obtinerii unei performante maxime la accelerarea de pe loc. BMW sDrive35is cantareste 1.525 kg.

Cresterea semnificativa a performantei este un rezultat direct al prizelor mai mari de aer, ce permit turbocompresoarelor sa livreze o presiune mai ridicata. Deasemenea, acestui model imbunatatit i-au fost aduse trei schimbari majore de soft.

Iata un fragment din analiza celor de la InsideLine:

Pe cat de impresionante sunt aceste cifre, ele nu reusesc sa spuna povestea completa. Ceea ce ofera Z4 sDrive35is este o performanta teribil de puternica si emotionanta, ce poate fi utilizata la nesfarsit. Puterea livrata e extraoridnar de flexibila, si lineara pana atinge limite superioara a gamei de turatii. Poate ca masina nu poarta emblema M, dar cu siguranta da impresia de asa ceva. Iar sunetul evacuarii care creste in intensitate pana cand vezi ca la 6800 rpm e taiata alimentarea da aceeasi impresie.

Si totusi BMW Z4 sDrive35is inseamna mai mult decat un motor modificat. Directia, controlul masinii, raspunsul ei, toate sunt intr-o cu totul alta categorie decat la Z4 sDrive35i – atat de mult incat stai si te intrebi daca cele doua au intr-adevar aceeasi origine.

Poate ca dupa nume BMW Z4 sDrive35is 2011 nu e un succesor al Roadster-ului M. Dar in ce priveste stilul, performanta, dinamica de ansamblu si cel mai important, caracterul sau intrinsec, acesta este mai mult decat un inlocuitor demn al acestuia pentru pilotii BMW „hardcore”.

Cititi articolul complet pe site-ul InsideLine

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account