[VIDEO] Test BMW Z4 M40i: mai puțin înseamnă mai mult!

Anul 2023 a adus pentru BMW Z4 o serie de îmbunătățiri. Nimic major, dar suficient când să testăm această mașină. Din nou. 

Motorizarea versiunea M40i n-a fost aproape niciodată pe placul meu. Iar în cazul noului BMW Z4 ai zice că treaba asta rămâne valabilă. În orice caz, testul video e mai jos sau pe canalul nostru de YouTube, acolo unde tare am aprecia dacă te-ai și abona.

BMW Z4 M40i

Într-o lume în care un roadster devine o raritate, BMW Z4 rezistă stoic. Asta în ciuda faptului că principalii săi rivali – Audi TT, Mercedes-Benz SLK și Nissan 370Z – s-au retras din cursă. Așadar, lupta rămâne doar cu Porsche 718 Boxster. Și asta-i o luptă nedreapta, din multe puncte de vedere. Inclusiv cel al costului de achiziție.

Pe de altă parte, cu un preț de listă de 65.093 de euro, noul BMW Z4 M40i nu e chiar ieftin. Dar justificări există. Prima e dată chiar de motor. Un agregat de trei litri, cu șase-n linie, care-ți livrează 340 de cai și 500 Nm. Apoi urmează chestiile standard: pachetul aerodinamic M, suspensia M adaptivă, frânele M și diferențialul M. Toate fiind elemente pe care le vrei pe un roadster. Sau nu?

Din punctul meu de vedere, în versiunea M40i, roadster-ul bavarez vrea prea multe. Și eu unul cred că ești mai câștigat dacă alegi versiunea sDrive30i. Știu, nu mai sunt șase-n linie, dar 258 de cai-putere sunt arhi-suficienți. Asta pentru că un roadster ar trebui să-ți ofere și ocazia de a te bucura de drum și peisaj, fără să te zdruncine la fiecare mică denivelare.

Dar, așa cum ziceam, asta e doar părerea mea și s-ar putea să nu fii de acord ea. Dar rămân la ideea că pe BMW Seria 2 și Z4, motorizarea M40i este cu un strop peste ce ar fi ideal. Și dacă vrei o decapotabilă, mai jos e o propunere cel puțin interesantă.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account