Sistemul M xDrive al noilor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé va oferi și mod de tracțiune spate pură

Dirk Häcker, director de dezvoltare a automobilelor M şi BMW Individual, a confirmat într-un interviu acordat pentru site-ul BimmerToday.de detalii esențiale despre sistemul de tracțiune integrală M xDrive al noii generații BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé.   

BMW a anunțat că lansarea noilor modele performanță va avea loc în luna septembrie a acestui an. La momentul debutului, BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé vor fi oferite doar în versiuni cu tracțiunea spate, clasică pentru marca bavareză. Propulsorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, este preluat de la SUV-urile BMW X3 M și BMW X4 M. Versiunea de bază a motorului va livra 480 CP și va fi propusă cu o cutie de viteze manuală, în timp ce varianta Competition de 510 CP va fi echipată cu transmisia automată M Steptronic cu 8 trepte. De asemenea, BMW a menționat că tracțiunea integrală va fi o opțiune oferită la o dată ulterioră lansării.

Acum, Dirk Häcker, în calitate de coordonator al dezvoltării modelelor BMW M și Individual, a declarat site-ului BimmerToday.de faptul că sistemul de tracțiune integrală M xDrive va fi disponibil pentru versiunea de 510 CP ale lui BMW M3 și M4.

Mai mult de atât, Dirk Häcker a confirmat că sistemul M xDrive va oferi șoferului posibilitatea de selectare inclusiv a modului de rulare doar cu tracțiune spate. Acest mod 2WD este activ în cazul modelelor BMW M5 și BMW M8, dar nu și pentru SUV-urile X3 M și X4 M. „Considerăm limuzinele și coupe-urile noastre ca fiind foarte similare din acest punct de vedere, deci scopul nostru, la fel ca și cu M5 și M8, este să oferim 3 moduri, cu 4WD, 4WD Sport și 2WD.” – explică Dirk Häcker, în cadrul interviului acordat pentru BimmerToday.de.

Sistemul M xDrive este oricum calibrat să de-a prioritate livrării cuplului către puntea spate, tocmai pentru un comportament cât mai sportiv, în buna tradiție BMW. Modul 4WD Sport sporește proporția în care cuplul este distribuit către roțile punții posterioare. Iar modul 2WD funcționează cu sistemul de control dinamic al stabilității (DSC) decuplat și asigură tracțiune spate în modul cel mai pur. Așadar, acestea sunt funcțiile sistemului M xDrive folosit de M5 și M8, pe care le așteptăm și pentru noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé.

Sursa informațiilor: BimmerToday.de

Mai jos puteți viziona clipurile oficiale BMW, în care ne este prezentată o tură cu BMW M4 cu 480 CP și cutie de viteze manuală, pe circuitul Sachsenring. Precum și un clip care ne dezvăluie sesiunile de testare a noului BMW M3 Sedan, inclusiv pe Nurburgring.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account