Service-ul BMW Filaret si povestea unei colectii neobisnuite: machetele BMW

In articolul despre service-ul BMW Filaret va povesteam ca acesta nu este un service obisnuit, caci pe langa lucrarile tipice pe care le asigura pentru automobilele BMW, service-ul mai este si gazda unei colectii impresionante de machete BMW, unele din ele fiind chiar modele foarte rare. De fapt putem vorbi de doua colectii de machete, una formata din cele disponibile la vanzare, si alta formata din machetele colectionate de-a lungul timpului.

Am discutat cu echipa ce conduce service-ul, formata din dl. Valentin Chiriac, After Sales Manager, dl. Bogdan Voicu, Parts Manager si dra Maria Ghita, Assistant Manager, pentru a afla povestea acestor colectii.

Totul a inceput odata cu deschiderea service-ului, in august 1994, la acel moment fiind primul service autorizat BMW din Romania. Ca service BMW, pe langa piesele de schimb si accesoriile pentru masina, erau disponibile pentru comanda de la BMW si celelalte produse, cum ar fi gama Lifestyle si machetele BMW. Dl. Valentin Chiriac, pasionat de machete auto, s-a gandit ca pentru fiecare model pe care il comanda pentru vanzare in service, sa comande un exemplar in plus, care sa ramana in service.

De mentionat faptul ca BMW pune la dispozitia dealerilor din toata lumea doar cateva modele la un anumit moment; dupa un numar de ani, modelul respectiv, desi aflat in colectia BMW, nu mai este disponibil pentru comanda. In plus, unele combinatii chiar nu exista, nu le-a realizat nici un producator de machete – cum ar fi de exemplu BMW Seria 5 E39 la scara 1:18. Si mai mult de atat, BMW comanda producatorilor de machete doar anumite culori, exclusive pentru BMW.

In anii 1994 erau „la moda” seriile E30, E36, E34 sau E32, iar atunci se fabrica un singur tip de caroserie pe model. Acum oferta este mai diversificata.

In 1999 s-a alaturat echipei de pasionati dl. Bogdan Voicu si dra Maria Ghita. Dl. Bogdan Voicu a devenit responsabil de comandarea tuturor modelelor noi, si atunci a venit si ideea de a le organiza intr-o colectie.

In prezent colectia numara peste 100 exemplare, de la primul BMW Dixi 3/15 si BMW 328, pana la cel mai nou model X3 F25 sau noul X1. Colectiile sunt grupate pe serii dar si istoric – Seria 7, 6, 5, 3, modelele cabrio, familia de modele X.

Colectia mai contine si masini F1 si modele deosebite precum BMW X6M, BMW Service Mobil, BMW Seria 7 Hydrogen.

Sunt acolo si patru machete MINI, si chiar cel mai nou model MINI Countryman.

Nici motocicletele nu sunt uitate, si am descoperit cu placere si motocicleta BMW F650Gs Dakar.

Exista si provocari in completarea acestei colectii, caci unele modele fie nu se fabrica, cum va spuneam despre BMW Seria 5 E39 la scara 1:18, sau BMW Seria 3 E30 sedan, care exista dar nu prea se gaseste disponibil. Cele mai greu model de gasit a fost un BMW M3 E30 alb.

Discutand despre cine sunt producatorii acestor machete, am aflat ca cele mai importante nume de pe piata, care produc pentru BMW, sunt Kyosho, AUTOArt, Minichamps si Norev – care produce modelele mai noi, precum Seria 5 F10. Este interesant ca producatorii realizeaza anumite combinatii pentru BMW, si altele pentru cele pe care le vand ei direct. BMW comanda anumite culori, care vin in cutii originale BMW. Aceste nuante sunt exclusive pentru BMW, iar producatorii nu au voie sa le mai utilizeze pentru machetele pe care le vand liber pe piata.

La inceput machetele erau cumparate doar de la BMW Germania, dar pe parcurs modelele greu de gasit au fost comandate si din alte parti, de exemplu din Bulgaria sau de pe eBay.

Telul echipei de pasionati de machete din cadrul service-ului BMW Filaret este sa realizeze o colectie completa, cu toata gama de machete BMW disponibile, de la prima produsa, pana in zilele noastre.

Deocamdata machetele sunt aranjate temporar in cateva vitrine, dar se doreste realizarea unei expozitii permanente. Astfel, in curand machetele vor avea locul lor special si le veti putea admira pe toate, iar noi va vom tine la curent cu noutatile despre aceasta colectie.

Intre timp va invitam sa vizitati sediul service-ului BMW Filaret pentru colectia interesanta de modele de vanzare, disponibile la scara 1:18 si 1:43. Printre exemplarele pe care le puteti achizitiona sunt BMW Seria 7 F01, BMW X1, MINI, M3 GTR, trei modele BMW Art Cars la scara 1:18, noul BMW X3 F25 (1:43), noul BMW Seria 5 sedan si break. Urmeaza sa fie comandat curand si BMW X3 F25 la scara 1:18.

Colectia de machete disponibile la vanzare cuprinde si modele rare precum BMW M3 E30 EVO rosu, la scara 1:43.

Pe unul din peretii service-ului sunt afisate postere cu modelele disponibile, astfel ca va puteti alege la fata locului macheta preferata, iar cei de la service o pot comanda direct pentru voi, urmand a o primi in maxim o saptamana. Pentru verificarea modelelor disponibile puteti vizita si site-ul BMW Shop. Pentru comenzi directe de machete il puteti contacta pe Dl. Bogdan Voicu – Parts Manager, la numarul de telefon 021.407.52.52 sau pe mail la bogdan.voicu [at] bmw-filaret [punct] ro

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account