VIDEO: Viitorul BMW Seria 7 ar putea avea ecrane și în ușile din spate, de mărimea unui smartphone

Dacă v-am întreba câte ecrane credeți că o să încapă în viitoarea generație BMW Seria 7, să știți că nu este începutul unui banc. Deși așa sună! Însă un prototip al viitorului sedan de lux a fost prezent la CES (Consumer Electronics Show) în luna ianuarie a acestui an și a lăsat să se întrevadă sub camuflajul din habitaclu că are câte un ecran tactil încorporat în panourile interioare ale portierelor din spate.

CES este cel mai mare eveniment mondial despre tehnologiile digitale. Iar cu ocazia ediției din acest an, BMW a prezentat la show-ul din Nevada un sistem infotainment care va oferi pasagerilor de pe locurile din spate o experiență similară cu aceea dintr-un cinematograf. Mai exact, este vorba despre un ecran cu diagonala de 78,74 cm, care coboară de la nivelul plafonului și este completat cu sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. Astfel, sistemul denumit BMW Theatre Screen transformă călătoriile cu mașina într-o experiență ce poate fi descrisă drept cinema mobil.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre BMW Theatre Screen.

Participanții la evenimentul CES au fost invitați în habitaclul camuflat al unui automobil misterios, pentru a li se demonstra calitățile sistemului BMW Theatre Screen. Automobilul ea încadrat în niște panouri care nu lăsau să se vadă decât partea exterioară a portierelor. Dimensiunile automobilului, liniile laterale al caroseriei și designul clanțelor din portiere seamănă cu ale prototipului i7 pe care BMW l-a dezvăluit deja în câteva rânduri pentru a prefigura următoarea generație a Seriei 7.

Mai mult de atât, BMW chiar a și anunțat că noul sistem de tip cinema va echipa viitoarele sale modele de lux. De asemenea, sub camuflajul de pe planșa de bord din această mașină anonimă s-a putut remarca forma distinctă a noului ecran orizontal uriaș pe care îl regăsim la noile modele BMW iX și i4. Iar pozele cu prototipurile BMW Seria 7 și i7 surprinse în timpul testelor pe drumuri publice au confirmat că și noua navă amiral bavareză va prelua panoul de bord digital, care include două ecrane alipite pe orizontală.
Deși BMW nici măcar nu a menționat în comunicatele sale de presă existența ecranelor din portierele viitorului Seria 7, acestea au fost lăsate la vedere în prototipul adus la CES. De altfel, ecranele din portiere apar chiar și în pozele de presă oficiale despre sistemul BMW Theatre Screen. Iar pe contul de Instagram am mărcii BMW a fost publicat un clip video care oferă câteva cadre și cu meniul ecranelor din portiere.

Aceste ecrane tactile din portiere au dimensiunea unui smartphone și permite pasagerilor de pe locurile din spate să controleze funcții diverse. Un reprezentat din SUA al site-ului BMWBlog.com, care a participat la CES 2022, a filmat experiența oferită de sistemul BMW Theatre Screen. Iar în clipul video de mai jos, publicat pe canalul de You Tube al BMWBlog.com, putem vedea o parte din meniul de funcții afișat de ecranele din portiere.

Astfel, observăm că prin intermediul ecranelor pasagerii vor putea controla și funcțiile sistemului de climatizare sau încălzirea din scaune. Nu ar fi exclus ca aceste ecrane din portiere să ia locul tabletei detașabile care se regăsește în cotiera dintre scaunele actualei generații BMW Seria 7. În 2015, când a debutat odată cu actualul model Seria 7, această tabletă detașabilă era o dotare în premieră pentru industria auto.

Tableta de 7 inch (17,8 cm) permite pasagerilor de pe locurile din spate să controleze funcţiile de infotainment şi confort. De asemenea, poate fi utilizată pentru pentru navigare pe internet și pentru redarea fişierelor audio şi video externe, dar poate fi folosită ca o consolă de jocuri. Deci rămâne de văzut câte dintre aceste funcții vor putea fi preluate de ecranele din portiere, pe care ar putea să le includă noul BMW Seria 7.
A 7-a generație a sedanului de lux BMW Seria 7 va fi dezvăluită în 2022 și va aduce numeroase tehnologii noi. BMW a confirmat deja că Seria 7 va avea în premieră și versiunea i7 cu propulsie 100% electrică. Funcțiile de condus asistat vor fi mai inteligente, iar conectivitatea va evolua mulțumită compatibilității 5G.

CLICK AICI pentru a vedea detaliile oficiale despre BMW i7, prima variantă pur electrică din istoria modelului BMW Seria 7.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account