BMW Group a obţinut cea mai bună lună ianuarie din istorie

După cel de-al şaptelea an consecutiv de vânzări-record, principalul constructor de automobile premium din lume a început 2018 cu un nou record: BMW Group nu a vândut niciodată atât de multe automobile în luna ianuarie precum a făcut-o în acest an. În total, 169.538 de clienţi au intrat în posesia unui automobil premium BMW, MINI sau Rolls-Royce, o creştere de 3,8% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

„Desfăşurăm cea mai mare ofensivă de modele din istoria companiei şi, pe măsură ce disponibilitatea va creşte pe parcursul anului, acest lucru se va oglindi în rezultatele noastre de vânzări”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. „De exemplu, livrările noului BMW Seria 5 Sedan sunt mai mari cu 40%, în timp ce lansarea noului BMW Seria 6 Gran Turismo a dublat, până acum, livrările totale BMW Seria 6 în această lună. Cum vom introduce mai multe modele noi şi atractive precum noul BMW X2 şi vom suplimenta furnizarea de BMW X3 în a doua jumătate a anului, sunt încrezător că această lună-record este începutul unui an al recordurilor”, a continuat Nota.

După ce a livrat peste 100.000 de automobile electrificate în 2017, BMW Group doreşte să continue acest succes şi şi-a propus 140.000 de automobile electrificate pentru acest an, astfel că îşi va menţine poziţia de lider în segmentul premium al modelelor electrice (pe baterii) şi plug-in hybrid. Cu vânzări ale automobilelor BMW i, BMW iPerformance şi MINI Electric care au crescut cu 36,7% în comparaţie cu ianuarie 2017, lucrurile sunt pe un traseu care permite atingerea obiectivului. La nivel mondial, unui total de 7.155 de clienţi li s-a livrat un automobil premium electrificat din portofoliul BMW Group în ianuarie. Mai mult de un sfert din toate maşinile BMW şi MINI vândute în Scandinavia au fost electrificate. Alte pieţe cu creşteri puternice au fost Marea Britanie/Irlanda, unde automobilele electrificate au însemnat 11,1% din totalul vânzărilor BMW şi MINI, dar şi SUA, unde proporţia de vânzări electrificate a fost de 5,2%.

Vânzările mărcii BMW la nivel global au crescut cu 3,4% în prima lună a anului 2018, în total fiind livrate clienţilor de pe mapamond 148.400 de automobile. O varietate de diferite modele din portofoliu a contribuit la acest nou maxim istoric pentru ianuarie. Noul BMW Seria 5 Sedan a fost încă o dată principalul vector de creştere, cu vânzări globale mai mari cu 39,6% (25.268). Succesul modelului BMW Seria 1 Sedan în China a contribuit la creşterea vânzărilor globale ale gamei BMW Seria 1 cu 26,4%, în timp ce BMW X1 (22.185/+10,6%) şi BMW X6 (3.128/+5,8%) au fost printre protagoniştii creşterilor din familia BMW X. Pe de altă parte, producţia noului BMW X3 va fi accelerată în cea de-a doua jumătate a anului.

Marca MINI a înregistrat creştere a vânzărilor globale de 7,0%, în ianuarie fiind livrate clienţilor 20.929 de automobile. Cel mai important vector de creştere a fost MINI Countryman, care şi- dublat vânzările comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. În total, 6.022 de clienţi au intrat în posesia acestui model în ianuarie, unul din şapte alegând versiunea plug-in hybrid a automobilului.

După ce a sărbătorit un nou an-record pentru vânzări în 2017, BMW Motorrad a obţinut un start de succes şi în noul an. În total, 8.455 de clienţi BMW Motorrad au intrat în posesia unei motociclete noi sau a unui maxiscuter nou pe parcursul lunii ianuarie, o creştere de 12,7% în comparaţie aceeaşi lună a anului anterior.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe, pe scurt

BMW Group a obţinut creşteri ale vânzărilor în toate cele trei regiuni majore în ianuarie, în conformitate cu politica pe termen lung de vânzări echilibrate pe mapamond.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account