BMW şi echipele SUA de bob şi skeleton colaborează pentru a 23-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang

BMW of North America şi Federaţia de Bob şi Skeleton din SUA (USABS) lucrează din nou împreună în încercarea de a repeta succesul de care s-au bucurat la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, desfăşurate la Soci (Rusia), unde echipa de bob a SUA a obţinut trei medalii olimpice cu un bob al cărui design a fost creat de BMW.

BMW şi Federaţia de Bob şi Skeleton din SUA au colaborat iniţial înaintea ediţiei 2014 a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci pentru a beneficia de competenţa inginerească şi în design a BMW şi pentru a răspunde nevoilor de lungă durată ale echipei de bob a SUA în ceea ce priveşte echipamentul şi inovaţia. În octombrie 2013, şase boburi BMW US noi, de două persoane, au fost livrate echipei de bob a SUA, înlocuind o platformă veche de 20 de ani.

Bobul rezultat – denumit „the ultimate sliding machine” – i-a ajutat pe Steven Holcomb şi Steve Langton să obţină medalia de bronz – prima medalie câştigată de SUA în proba de bob două persoane din 1952. Echipele feminine de bob două persoane au cucerit două medalii: Elana Meyers Taylor şi Lauryn Williams au câştigat medalia de argint, în timp ce Jamie Greubel Poser şi Aja Evans au obţinut bronzul olimpic. Graţie locului secund ocupat la Soci, împingătorul Lauryn Williams şi-a completat palmaresul cu o medalie la o ediţie de iarnă, după ce obţinuse argintul la Jocurile Olimpice de Vară din 2004 (100 m plat) şi aurul în 2012 (ştafetă 4 x 100 m plat).

„Suntem foarte mândri de ceea ce am obţinut în 2014 şi sperăm să putem ajuta boberii americani să repete, dacă nu chiar să îmbunătăţească acele succese”, a declarat Trudy Hardy, vicepreşedinte de marketing al BMW of North America.

Din 2014, boburile create de BMW au fost îmbunătăţite continuu printr-un proces de dezvoltare care presupune consultanţă constantă şi implicare la faţa locului din partea sportivilor şi antrenorilor USABS, dar şi a inginerilor de la Designworks, studioul internaţional de design al BMW Group ce are sediul în California. În mod special, direcţia, configuraţia bobului şi şasiul au fost actualizate pentru a se potrivi preferinţelor şi confortului individuale ale piloţilor şi pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea, viteza şi alunecarea.

„Parteneriatul nostru cu BMW a fost o parte importantă a succesului nostru. Am lansat boburile BMW de două persoane în urmă cu patru ani şi împreună am reuşit să face cele mai rapide boburi din lume să fie şi mai rapide în prezent”, a declarat Darrin Steele, director executiv al USABS. „Cu susţinerea BMW, boburile vor continua să fie mai rapide în viitor şi, ca rezultat, ne aşteptăm să vedem mai multe performanţe demne de medalii.”

Cinci echipaje de două persoane – trei masculine şi două feminine – vor concura la Pyeongchang cu boburi al căror design este creat de BMW:

·         Codie Bascue – pilot; Sam McGuffie – împingător;

·         Nick Cunningham – pilot; Hakeem Abdul-Saboor – împingător;

·         Justin Olsen – pilot; Evan Weinstock – împingător;

·         Elana Meyers Taylor – pilot; Lauren Gibbs – împingător;

·         Jamie Greubel Poser – pilot; Aja Evans – împingător.

 

BMW şi competiţiile de sanie şi bob
BMW este partenerul principal al Federaţiei Internaţionale de Bob şi Sanie şi dă numele Campionatelor Mondiale care au avut loc în acest an la sfârşitul lunii ianuarie în Königssee, Germania. BMW are un parteneriat şi la nivelul Federaţiei de germane de bob şi sanie, unde este implicat a oferit consultanţă în pregătirea înainte de olimpiadă şi acces în tunelul aerodinamic. De asemenea, boberii germani folosesc căşti BMW Motorrad Race în competiţie.

Program olimpic
Competiţia masculină de bob două persoane are programate antrenamentele în perioada 15-17 februarie şi cele patru manşe în perioada 18-19 februarie.

Competiţia feminină de bob două persoane are programate antrenamentele în perioada 17-19 februarie şi cele patru manşe în perioada 20-21 februarie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account