Trei curse pentru #MIMI Vitesco Technologies MINI Electric Racing în luna mai

Primul MINI Electric de competiţie va avea o lună plină de evenimente cu trei weekenduri de competiţii.

Pe 8-9 mai are loc prima etapă a Campionatului Naţional de Super Slalom, Romexpo, Bucureşti. Doi piloţi vor concura la comenzile MINI – Dragoş Craiovan, jurnalist auto, şi Dr. Josef Reiter, director general BMW Group România, echipa BMW fiind astfel prezentă nu doar în spatele ecranului şi tastaturii, dar şi cu multă pasiune în spatele volanului unei maşini de curse.

Pe 15-16 mai, Dominic Marcu, pilotul oficial al proiectului, participă la a doua etapă în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la Râşnov. Evenimentul va fi marcat şi de prezentarea unei noi lucrări creată de ilustratori români pentru brandul George, într-un proiect coordonat de One Night Gallery – MIMI prezentându-se ca cea mai rapidă galerie de artă din lume.

Pe 21-22 mai, Ciprian Lupu, singurul pilot în scaun rulant din Europa Centrală şi de Est, îşi face debutul în Campionatul Naţional de Super Rally, la Mangalia. Pentru eveniment, MIMI va primi o pregătire specială pentru a fi controlată de Ciprian doar cu mâinile, fără pedale.

„Aştept cu nerăbdare această nouă provocare din cariera mea în motorsport. Sunt deschis la tot ce înseamnă nou, iar tendinţele, chiar şi în competiţiile auto, se îndreaptă către participări cu modele electrice. Cred ca îmi va lipsi sunetul motorului, dar voi găsi şi plusuri. Cu siguranţă îmi va plăcea foarte mult reacţia acceleraţiei şi faptul că nu va trebui să schimb vitezele. Doar cine nu mă cunoaşte nu ştie că sunt un fan împătimit al concernului bavarez și voi face tot posibilul să am o relație cât mai bună cu MIMI”, explică Ciprian.

„Ciprian este un erou care ne dă energie – furăm inspiraţie din determinarea şi curajul lui. În același timp, reuşim în acest an să fim cu MIMI în multe proiecte diverse şi sper ca şi noi să inspirăm, la rândul nostru, cât mai multe aventuri în sportul cu motor. Este o mare bucurie şi onoare să putem să fim alături de Ciprian şi să realizăm împreună o premieră – debutul lui în Super Rally”, a adăugat Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

În paralel, în timpul lunii vor continua pregătirile noului model. Echipa Vitesco Technologies continuă colectarea şi analiza datelor pentru optimizarea comportamentului automobilului. Echipa Automobile Bavaria lucrează la optimizarea set-up-ului suspensiei, odată cu montarea noii suspensii dedicate KW. În aceasta perioadă, MIMI va evolua pe diferite pneuri Michelin, cu Michelin Pilot Sport 4 pregătite pentru cursa de Super Slalom, în timp ce la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi Super Rally se vor folosi pneuri Michelin Motorsport.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account