Fabio Quartararo câştigă BMW M Award în MotoGP pentru prima dată

O premieră pentru emblematicul BMW M Award: în sezonul 2020, francezul Fabio Quartararo a fost cel mai rapid pilot în calificările MotoGP, ceea ce-l propulsează în premieră pe lista câştigătorilor acestei competiţii speciale. Recompensa lui pentru această performanţă este maşina acordată câştigătorului BMW M Award 2020: noul BMW M2 CS. Automobilul a fost prezentat în timpul finalei sezonului din MotoGP, ce a avut loc în week-end la Portimão, în Portugalia, care a găzduit în premieră o etapă din Campionatul Mondial de motociclism viteză.

Quartararo a obţinut patru pole position de-a lungul sezonului MotoGP, mai multe decât oricare dintre adversari. El a totalizat 225 de puncte în clasamentul BMW M Award, avansul său faţă de ocupantul locului al doilea fiind de 13 puncte. Victoria lui Quartararo în sezonul 2020 a încheiat o serie impresionantă a spaniolului Marc Márquez, care a câştigat BMW M Award şapte ani consecutivi, între 2013 şi 2019. Márquez a ratat aproape tot sezonul acesta din cauza unei accidentări.

După ultima sesiune de calificări a sezonului, Quartararo a primit cheile noului său BMW M2 CS. La ceremonia de decernare a fost prezent Carmelo Ezpeleta, directorul executiv al Dorna Sports, compania care deţine drepturile MotoGP. Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH, nu a călătorit în Portugalia din cauza actualei situaţii cu coronavirus, dar a urmărit finala de la München.

„În primul rând, aş dori să mulţumesc Dorna pentru cum a gestionat organizarea unui sezon MotoGP interesant, cu 15 Grand Prix-uri, în ciuda tuturor piedicilor din acest an dificil la nivel global. Nu a fost o misiune uşoară, dar Dorna a făcut totul posibil”, a declarat Flasch. „A însemnat că în premieră am apărut ca sponsor principal la «BMW M Grand Prix of Styria» de la Spielberg, ca parte a implicării noastre în calitate de «Official Car of MotoGP». De asemenea, am putut continua tradiţia BMW M Award şi să-l acordăm pentru a 18-a oară. Felicitări lui Fabio Quartararo, care a meritat pe deplin acest premiu, cu patru pole position şi nouă clasări în prima linie a grilei. Am ales BMW M2 CS pentru câştigătorul din acest an, un automobil în ediţie specială limitată, care aduce multe componente din motorsport pe şosea. Sperăm ca Fabio să se distreze din plin cu noua sa maşină de înaltă performanţă!”

„Felicitări lui Fabio Quartararo. A fost cu adevărat impresionant în calificările acestui sezon şi ne-a impresionat pe toţi cu viteza sa”, a spus Ezpeleta în timpul ceremoniei de premiere de la Portimão. „Aş dori să mulţumesc partenerului nostru de lungă durată şi de încredere, BMW M GmbH, pe sprijinul căruia ne-am putut baza întotdeauna, chiar şi în acest an care nu a fost unul uşor. În nici un moment nu a existat nici o îndoială că BMW M Award pentru cel mai rapid pilot în calificări nu va fi decernat şi în acest sezon; în ciuda faptului că a fost un sezon foarte diferit de cel obişnuit. Această competiţie este foarte apreciată de piloţii noştri şi, odată cu maşina câştigătoare, BMW M GmbH a ridicat ştacheta din nou. Puteţi vedea că BMW M2 CS s-a născut pe circuit şi sunt sigur că îl va cuceri pe Fabio, un împătimit al motorsportului.”

„Ce sezon nebun şi incitant! Sunt încântat că am câştigat cursa pentru BMW M Award”, a spus Quartararo. „Este minunat că, de atâţi ani, BMW M GmbH ne-a recunoscut performanţele în calificări cu acest premiu special. Multe mulţumiri pentru această recunoaştere. Deja aştept cu nerăbdare să-mi testez noul BMW M2 CS. Arată ca o maşină de curse pentru şosele şi este, fără îndoială, foarte distractiv. Mii de mulţumiri BMW M GmbH!”

BMW M2 CS este prima ediţie specială limitată şi exclusivă de la BMW M GmbH în clasa compactă premium. Automobilul de înaltă performanţă conţine numeroase componente dezvoltate pentru curse. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower turbo şi o capacitate de 3,0 litri, atinge 450 CP, cu un cuplu maxim de 550 Nm. Această performanţă este aşezată pe asfalt de transmisia M cu dublu ambreiaj (M DCT), cu şapte trepte, şi de suspensia M adaptivă. BMW M2 CS accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde. Capota faţă din carbon cântăreşte cu 50% mai puţin şi cu o priză de aer centrală atractivă creşte forţa de apăsare şi îmbunătăţeşte răcirea motorului. Acoperişul este fabricat din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). Aspectul sportiv al BMW M2 CS continuă la interior, cu scaunele-scoică M Sport uşoare, cu tetiere integrate, precum şi cu volanul M Sport printre altele. Calităţile de performanţă ale BMW M2 CS îl fac baza perfectă pentru BMW M2 CS Racing, pe care BMW M Motorsport l-a adăugat în acest sezon în gama BMW M Customer Racing ca maşină de curse pentru clienţi.

BMW M Award este un pilot important al angajamentului BMW M GmbH ca „Official Car of MotoGP”. Cel mai rapid pilot în calificările MotoGP a fost premiat cu un automobil de înaltă performanţă exclusiv la finalul fiecărui sezon din 2003. Cu sistemul de punctaj ca în cursă, piloţii primesc puncte pentru locurile ocupate în calificările din fiecare week-end de Grand Prix. Deţinătorul recordului este Marc Márquez, care a obţinut BMW M Award de şapte ori consecutiv. Valentino Rossi şi Casey Stoner au fiecare câte trei victorii în palmares. Jorge Lorenzo a fost desemnat câştigător al competiţiei calificărilor în două rânduri, iar Sete Gibernau şi Nicky Hayden au câştigat premiul câte o dată. Quartararo este nou intrat pe această listă graţie victoriei sale din 2020.

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea ca „Official Car of MotoGP”, accesaţi: www.bmw-m.com.

BMW M GmbH
BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account