Parteneri tehnologici puternici şi inovatori pentru noul BMW M4 GT3

Dezvoltarea noului BMW M4 GT3 este în plină desfăşurare – iar BMW M Motorsport poate conta pe sprijinul unui număr de parteneri tehnologici consacraţi. Aceştia contribuie la componente şi soluţii pentru noul portstindard GT3. Colaborarea cu aceşti parteneri tehnologici urmează să se desfăşoare timp de câţiva ani.

„Cu toţii abia aşteptăm să vedem echipele noastre în acţiune cu BMW M4 GT3 pe circuitele din întreaga lume începând cu 2022”, a declarat Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH. „Vrem să oferim clienţilor noştri de curse o maşină cu care să poată continua fără probleme succesul de care s-au bucurat cu BMW M6 GT3. De asemenea, dorim să impresionăm mai mulţi clienţi cu BMW M4 GT3 şi să îi câştigăm ca echipe. Noua maşină oferă tehnologie de ultimă generaţie şi datorită partenerilor noştri tehnologici. Sunt printre cei mai buni din domeniile lor de activitate şi suntem încântaţi că ne susţin în dezvoltarea BMW M4 GT3 cu competenţa lor şi componentele lor specifice. Aceasta este baza perfectă pentru o nouă maşină de curse de succes.”

Shell şi Akrapovič se numără printre partenerii tehnologici pe termen lung ai BMW M Motorsport şi sunt implicaţi şi la BMW M4 GT3. În calitate de „Partener Tehnologic Premium” al BMW M Motorsport, Shell Lubricants contribuie cu lubrifianţi şi uleiuri de transmisie de ultimă generaţie şi furnizează şi combustibil pentru teste. Compania slovenă Akrapovič este cel mai mare producător de sisteme de evacuare premium şi îşi are rădăcinile în motorsport. Akrapovič este un nume consacrat în motorsportul internaţional de aproape trei decenii şi, prin sistemele sale inovatoare de evacuare, a fost esenţial în nenumărate titluri şi victorii în curse pentru partenerii săi de motorsport.

Endless Advance Co. Ltd. este „Partener Oficial” în domeniul tehnologiei de frânare. Compania japoneză, filiala sa europeană Endless Brake Technology Europe AB şi BMW Motorsport au lucrat deja împreună de câţiva ani. Endless joacă rolul său în proiectul BMW M4 GT3 prin dezvoltarea de frâne sofisticate de curse şi oferă totodată şi suport tehnic.

O altă inovaţie a BMW M4 GT3 este noul actuator de ambreiaj modular hidrostatic de la Schaeffler. Această tehnologie, care anunţă următoarea generaţie de automatizare a ambreiajului, a fost introdusă recent în automobilele de producţie şi a impresionat din start. Actuatorul de ambreiaj Schaeffler îşi găseşte acum locul şi pe circuit la BMW M4 GT3 şi, prin tehnologia sa inovatoare, va permite demaraje mult mai dinamice.

În ceea ce priveşte şasiul BMW M4 GT3, BMW M Motorsport îşi extinde şi colaborarea cu doi parteneri tehnologici consacraţi. Arcurile speciale de la H&R şi amortizoarele de curse de la producătorul KW automotive vor asigura că noua maşină de curse va avea o ţinută de drum perfectă în orice condiţii.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account