Înapoi în viitor: Mini Electric clasic a fost prezentat la New York

Prin premiera mondială a unui automobil extraordinar la Salonul Internaţional Auto de la New York (30 martie-8 aprilie 2018), constructorul britanic MINI îşi demonstrează încă o dată interesul pentru condusul pur electric printr-o abordare inedită creată în jurul unui model emblematic.

Mini Electric clasic combină designul istoric al automobilului legendar din clasa mică cu tehnologia de ultimă oră a propulsie. Cu acest automobil unic, MINI demonstrează angajamentul său de a păstra caracterul inconfundabil al mărcii, în timp ce îmbrăţişează tehnologia inovatoare electrică.

Mini Electric clasic este rezultatul unei călătorii imaginare prin timp, unde povestea modelului clasic este extinsă cu un capitol. Originalul din a doua jumătate a secolului XX devine ambasadorul pentru conştientizarea ecologică şi o formă de mobilitate sustenabilă a cărui viitor tocmai a început.

MINI Electric Concept a fost anunţat la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2017, şi deschide drumul pentru primul automobil integral electric al mărcii, care va fi prezentat în 2019 – la timp pentru a 60-a aniversare a clasicului Mini. Versiunea de serie a modelului complet electric este în prezent în faza de dezvoltare, fiind bazată pe MINI Hatch cu trei uşi. Noul model electric va fi produs anul viitor, în premieră, la uzina MINI din Oxford.

Încă o dată, MINI îşi asumă rolul de pionier pentru mobilitate sustenabilă în cadrul BMW Group. În 2008, marca a prezentat MINI E – bazat pe modelul anterior al actualului MINI Hatch cu trei uşi, aproximativ 600 de exemplare au fost produse şi utilizate în cadrul unui test în condiţii de trafic cotidian. Acest test a jucat un rol important în deschiderea drumului pentru dezvoltarea BMW i3, care s-a bucurat de succes la nivel global încă din 2013.

Pe drumul spre o nouă eră a mobilităţii electrice, MINI a făcut deja încă un pas important. Odată cu modelul plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, combinaţia dintre motorul termic şi propulsia electrică oferă o putere a sistemului de 165 kW/224 CP şi un sistem inteligent de tracţiune integrală specific unei versiuni plug-in hybrid. Modelul cu cinci uşi din segmentul premium al clasei compacte garantează plăcere a condusului pe orice teren. Automobilul îşi extrage puterea din ambele motoare pentru acceleraţie puternică, dar îşi păstrează abilitatea de a rula în regim pur electric la viteze de până la 125 km/h. Cu aceste calităţi, MINI Cooper S E Countryman ALL4 are o contribuţie semnificativă la succesul de piaţă global al flotei de automobile BMW Group electrificate.

Pe de altă parte, clasicul Mini Electric ce va fi prezentat la New York va rămâne un unicat. Un exemplar vechi şi restaurat cu atenţie al clasicului Mini a reprezentat baza pentru acest automobil special. Culoarea roşie a exteriorului este completată de albul contrastant al acoperişului şi benzilor caracteristice de pe capotă, în timp ce logo-ul MINI Electric de culoare galbenă se regăseşte în emblema mărcii şi pe butucul roţilor. Clasicul electric rămâne fidel mărcii, atât în ceea ce priveşte apariţia vizuală, cât şi pentru caracteristicile de condus. Acceleraţia spontană a motorului electric oferă o nouă dimensiune a sentimentului go-kart inconfundabil care a contribuit la propulsarea micului automobil britanic, în forma sa originală, către popularitatea la nivel mondial.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account