Zvonuri: BMW si SAAB incheie un acord de partajare a motoarelor

In luna iunie, publicatia Automotive News relata faptul ca BMW si Saab sunt in discutii legate de un motor BMW pentru o masina mica noua pe care constructorul suedez intentioneaza s-o produca. Un raport publicat zilele acestea de catre Bloomberg face speculatii pe baza unor informatii primite din interior, conform carora cele doua companii s-au pus de acord pentru ca suedezii de la Saab sa utilizeze motoare fabricate de BMW.

Intelegerea initiala implica partajarea motoarelor BMW pentru modelul mic Saab 9-3 care este programat pentru lansare in 2012. Constructorii intentioneaza sa anunte pactul la Trollhaettan, in Suedia, pe 29 septembrie, inainte de Salonul auto de la Paris.

Rapoarte anterioare mentioneaza si planurile BMW de a furniza un motor diesel pentru crossover-ul Saab 9-4x ce va fi construit la uzina GM din Mexic. Masina va fi lansata in 2011. Platforma lui MINI Countryman se pare ca este si ea parte a intelegerii pentru un model mai mic 9-2. Motorul pe care-l va cumpara Saab este un motor nou de 222 CP, pe care BMW il dezvolta si pe care nu l-a utilizat pana acum in nicio masina de-a sa, relateaza Bloomberg.

Norbert Reithofer, CEO BMW, a cautat oportunitati de a vinde componente altor constructori, pentru a spori veniturile. BMW, cel mai mare constructor de masini premium, a agreat in luna martie sa furnizeze peste 240.000 motoare cu sase cilindri, sisteme de racire si transmisii catre Carbon Motors Corp., care dezvolta o masina de politie pentru fortele de ordine americane.

Si alte companii mai mici precum Wiessmann utilizeaza motoare BMW.

Se zvoneste ca masina 9-2 in forma de lacrima, inspirata de modelul legendar Saab 92 ce a fost produs intre anii 1949-1956, va aparea in 2014.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account