MINI susţine companii start-up prin proiectul URBAN-X

URBAN-X, accelerator pentru companiile start-up ce reimaginează viaţa oraşului, fondat de MINI şi derulat în parteneriat cu Urban Us, a prezentat rezultatul celei de-a patra generaţii a companiilor start-up urbantech, Cohort 04. Companiile selectate lucrează la soluţii pentru unele dintre cele mai mari probleme cu care oraşele de pe mapamond se confruntă, precum optimizarea construcţiei clădirilor, transparentizarea închirierii spaţiilor imobiliare rezidenţiale, îmbunătăţirea preţurilor pentru mobilitate personală şi utilizarea şoselelor şi reducerea risipei de energie în clădirile de birouri comerciale.

„Suntem încântaţi să lucrăm cu aceşti antreprenori inovatori care forţează limitele a ceea ce tehnologia poate face pentru oraşele noastre”, a declarat Esther Bahne, director MINI pentru Strategie de Brand şi Inovaţie în Afaceri. „Investiţia mărcii MINI în URBAN-X oferă o platformă pentru colaborarea cu unele dintre cele mai strălucite minţi şi gânditori urbani creativi de pe mapamond, care contribuie la modelarea viitorului oraşelor noastre.”

Programul ajută persoanele creative tinere să lucreze cu succes la dezvoltarea produsului, susţine accesul către clienţi şi o reţea de parteneri. Suportul este oferit de designerii şi inginerii MINI printre alţi experţi din domeniul urbantech şi al investiţiilor. Obiectivul este acela de a pregăti tinerele companii start-up şi ideile lor în mod eficient pentru procesul de finanţare ulterior.

„Cohort 04 este un grup de antreprenori incredibil de creativi, inventivi şi motivaţi”, a declarat directorul general URBAN-X, Micah Kotch. „Îmbunătăţirea modului în care oraşele noastre funcţionează a necesitat mereu o nouă gândire şi suntem încântaţi pentru ce urmează pentru aceste echipe.”

Evenimentul Demo Day ce a avut loc la 27 septembrie în Brooklyn (New York) a marcat finalul unui program de 20 de săptămâni şi începutul unei serii de întâlniri cu investitorii pe care companiile start-up le vor avea cu fonduri de investiţii importante din New York, San Francisco şi Palo Alto.

Despre URBAN-X

URBAN-X este principalul accelerator pentru companii start-up de tehnologie şi design care reimaginează viaţa oraşului. Fondat de MINI, URBAN-X ajută companiile din întreaga lume, aflate în faza de început, să abordeze provocările urbane moderne din sectoare diferite precum transport, imobiliare, autorităţi locale, alimentaţie, apă, deşeuri şi utilităţi.

De două ori pe an, URBAN-X selectează până la 10 companii start-up pentru programul său competitiv, cu o durată de cinci luni, oferind consultanţă şi suport pentru dezvoltarea produsului, a afacerii şi a reţelei de parteneri. Companiile obţin acces la o reţea de peste 2.000 de parteneri de pe mapamond, inclusiv antreprenori, investitori şi lideri ai sectorului public. În timpul anului, liderii URBAN-X vizitează oraşe de pe mapamond, în SUA, Europa, Asia şi alte zone, pentru a se întâlni cu antreprenori şi persoane individuale care modelează viitorul vieţii urbane.

URBAN-X are sediul în Greenpoint, Brooklyn, la A/D/O, un spaţiu creativ fondat de MINI şi deciat explorării limitelor designului.

Lista completă a companiilor Cohort 04 include:

Avvir — Avvir automatizează asigurarea calităţii pentru industria construcţiilor, oferind informaţii în timp real despre progresul şi potenţialele defecte ale unui proiect.

Campsyte — Campsyte le permite locuitorilor să găsească şi să rezerve cu uşurinţă un spaţiu privat de evenimente în aer liber.

ClearRoad — ClearRoad ajută agenţiile guvernamentale să automatizeze tarifarea rutieră pentru orice secţiune de drum fără a avea nevoie de infrastructură hardware tradiţională.

Open Data Nation — Open Data Nation analizează miliarde de înregistrări de date publice pentru oraşele şi transportatorii de asigurări pentru a anticipa şi a atenua în mod proactiv problemele, cum ar fi accidentele rutiere ca parte a iniţiativei Vision Zero şi pentru a pregăti desfăşurarea în condiţii de siguranţă a noilor tehnologii, cum ar fi vehiculele autonome.

Park & Diamond — Park & Diamond face ciclismul mai bun, reinventând casca de bicicletă, folosind materiale de generaţie următoare pentru a construi o cască mai sigură şi mai portabilă, care se poate rula sub forma unei sticle de apă pentru o purtare mai uşoară, în timp ce arata ca o pălărie, o şapcă sau o căciulă obişnuită.

Rentlogic — Rentlogic este un sistem de evaluare şi clasificare a clădirilor de locuinţe, care urmăreşte să aducă transparenţă şi standardizare pe piaţa imobiliară rezidenţială.

Sapient Industries — Sapient Industries a dezvoltat o priză inteligentă care simte şi învaţă modele de comportament uman pentru a automatiza gestionarea energiei unei clădiri.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account