BMW M4 va fi oferit pentru prima oară și în versiune Gran Coupe

Viitoarea generație a modelului BMW Seria 4 va avea mai multe derivări decât ne-a obișnuit gama actuală. Desigur, știm deja despre i4, care va prelua caroseria Seriei 4 Gran Coupe, dar va avea propulsive pur electrică. Iar acum, conform site-ului Autocar.co.uk, ne putem aștepta ca BMW M4 să fie oferit pentru prima oară și în versiune Gran Coupe.

Site-ul publicației britanice Autocar.co.uk spune că a aflat de la surse din cadrul BMW faptul că în 2022 va fi lansat primul BMW M4 Gran Coupe. Aceste surse păstrate anonime au menționat că popularitatea variantei Seria 4 Gran Coupe în SUA și China a condus la această decizie.

Această motivație pare plauzibilă, dacă o comparăm cu cifrele din comunicatul de presă publicat de BMW în 2018, odată cu prezentarea facelift-ului actualei game Seria 4: “De la debutul său în 2013, BMW a livrat aproape 400.000 de unități din Seria 4 clienților din întreaga lume. Cea mai mare piață unică, care acaparează aproximativ o treime din toate vânzările lui BMW Seria 4, este SUA, urmată de Marea Britanie și Germania. Circa jumătate din toate modelele BMW Seria 4 sunt vândute în Europa. Gran Coupe reprezintă aproximativ 50 la sută din vânzările globale ale lui BMW Seria 4, în timp ce variantelor Coupe și Cabriolet le revin câte aproximativ 25 la sută din vânzări.”

Un BMW M4 Gran Coupe ar arăta ca un mix între BMW Concept 4 și BMW Concept i4.

Dacă acest plan devine realitate, rămâne de văzut dacă BMW M4 Gran Coupe va fi disponibil, ca și modelele Coupe și Cabriolet, în mai multe variante de putere și tracțiune. Din informațiile preliminare oferite de oficialii bavarezi cunoaștem deja că M4 va fi propus atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală și va avea cutie de viteze manuală sau transmisie automată în funcție de varianta de putere. Propulsorul cu 6 cilindri în linie preluat de la BMW X3 M și BMW X4 M, va livra până la peste 500 CP, după cum confirmă BMW. Și neoficial se preconizează că, la fel ca în cazul SUV-rilor, propulsorul va fi oferit în versiuni de 480 și 510 CP.

Un BMW M4 Gran Coupe cu tracțiune spate și cutie de viteze manulă ar fi o configurație într-adevăr originală în contextul de azi, unde concurenții sunt modele precum Audi RS 5 Sportback. Rivalul de la Audi are un V6 twin-turbo de 450 CP, tracțiune integrală quattro și transmisie tiptronic cu 8 trepte. Și poate goni de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Cel mai probabil, si bavarezii vor evita să ofere tracțiunea spate și transmisia manuală pentru caroseria Gran Coupe, având în vedere că aceasta este în general percepută drept o variantă mai înclinată spre călătorii lungi și confort, decât un model Coupe, care se pretează mai bine unui caracter sportiv mai brut.

Sursa informațiilor:Autocar.co.uk

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account