Noul BMW X3 este supus testelor în condiţii de iarnă

BMW ne prezintă pentru prima oară viitoarea generație a SUV-ului X3, oferindu-ne imagini din timpul testelor desfășurate în condiții extreme în nordul Suediei.

Dinamica şi fiabilitatea sunt doar două dintre caracteristicile esenţiale ale oricărui automobil BMW. Pentru a avea siguranţa că un model funcţionează şi „plăcerea de a conduce” este disponibilă în orice condiţii, BMW investeşte resurse importante în dezvoltarea şi în testarea noilor automobile. Cu mult înainte ca un model nou să ajungă pe piaţă, el va trebui să treacă cele mai dure teste de anduranţă posibile. Acestea includ, de exemplu, teste în condiţii climatice extreme precum cele zonele deşertice sau cele cu temperaturi polare.

Reglaje de fineţe pentru siguranţă optimă şi plăcere maximă a condusului

Mai mult, suprafeţele vaste de gheaţă de pe lacurile îngheţate şi numeroasele trasee lungi acoperite cu un strat consistent de zăpadă oferă condiţii excelente pentru reglajul de fineţe al setărilor activate prin funcţia Driving Experience Control – şi, prin urmare, pentru aplicarea nivelului maxim de plăcere a condusului şi a celei mai bune siguranţe posibile. În consecinţă, inginerii se află în poziţia de a sesiza cu mai mare acurateţe comportamentul dinamic al automobilului şi de a sincroniza şi mai precis controlul sistemelor de asistenţă a conducătorului precum Dynamic Stability Control (DSC) sau Dynamic Traction Control (DTC), pe care să le adapteze la automobil ca ansamblu. Efortul important de dezvoltare şi teste în această direcţie oferă ulterior clientului un şasiu reglat perfect pentru plăcerea condusului specifică BMW.

Condiţii ideale pentru testarea BMW X3 în regiunea polară

În cadrul testelor de iarnă finale, o echipă de testare BMW a încheiat un program elaborat de testare în condiţii de iarnă în nordul Suediei. În peisajul din jurul micului oraş Arjeplog, modelele de preserie ale noului BMW X3 au trebuit să dovedească faptul că sunt capabile să facă faţă frigului, gheţii şi zăpezii. Aflat în regiunea istorică Laponia, la doar 56 de kilometri sud de Cercul Polar, Arjeplog oferă condiţiile ideale pentru aceasta. Abundenţa de zăpadă şi temperaturile de -20o Celsius – şi chiar sub acest nivel – au făcut ca numeroase lacuri din împrejurimi să îngheţe. Suprafeţele rezultate, vaste şi plane, servesc drept poligon de testare în care direcţia, suspensia şi caracteristicile de condus pot fi testate cu meticulozitate, iar diferitele soluţii tehnice comparate unele cu altele. În această etapă, tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive poate să-şi demonstreze avantajele nu doar prin asigurarea celei mai bune tracţiuni posibile pe suprafeţe de gheaţă, ci şi prin optimizarea agilităţii de manevrare datorită distribuţiei complet variabile a cuplului – rezultatul este o îmbunătăţire a dinamicii şi a siguranţei active.

BMW Group
Datorită celor trei mărci ale sale – BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 31 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.
În 2016, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,367 milioane de automobile şi 145.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.
Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account