POZE SPION: Viitorul BMW Seria 2 Active Tourer va avea ecran curbat ca BMW i4 și BMW iNEXT

Site-ul Carscoops.com a publicat noi poze spion cu viitoarea generație a modelului BMW Seria 2 Active Tourer. În acest grupaj de poze a fost surprinsă și planșa de bord, fiind astfel vizibil pentru prima oară noul panou digital de dimensiuni imense, care este dispus pe orizontala planșei de bord.

Acest panou încorporează de fapt două ecrane. Unul este instrumentarul de bord, iar al doilea este ecranul central, care cel mai probabil recunoaște comenzile tactile. Acest ecran nu a mai fost văzut până acum la vreun model de serie BMW. Pozele spion recente au arătat că și prototipul gran coupe-ului electric BMW i4 are un asemenea panou cu 2 ecrane orizontale. Așadar putem spune că aceasta este direcția în care vor evolua posturile de conducere ale următoarelor modele BMW.

CLICK AICI pentru a vedea pozele spion publicate de Carscoops.com.

În pozele spion publicate de site-ul Carscoops.com mai putem vedea noul design aplatizat al gurilor de ventilație din bord, precum și volanul cu design al butoanelor care este preluat de la versiunea de serie a SUV-ului electric BMW iNEXT. De altfel, BMW ne-a prezentat anul trecut poze în care prefigura noul volan și panoul digital curbat și dispus pe orizontală, pe care le va avea modelul BMW iNEXT la debutul din 2021.

Interiorul lui BMW iNEXT:

Totodată, conceptul care prefigurează modelul electric BMW i4 din 2021 ne arată foarte clar configurația panoului digital curbat. Iar BMW a confirmat că acesta va fi implementat versiunilor de serie BMW iNEXT și i4.

Interiorul lui BMW Concept i4:

Lansarea noii generații BMW Seria 2 Active Tourer este de așteptat să aibă loc până la finalul lui 2020. Deci, este plauzibil că BMW are deja pregătită noua generație a sistemului infotainment care inițial era anunțată pentru iNEXT.

BMW avea nevoie de o evoluție la capitolul afișajelor digitale și, cu siguranță, va fi remarcată rapid asemănarea cu afișajul orizontal al modelelor Mercedes-Benz. Și acela are tot 2 ecrane incluse într-un singur panou. Așadar, BMW Seria 2 Active Tourer va avea o configurație similară cu cea pe care o vedem la concurentul direct Mercedes-Benz Clasa B:

Interesant este că în pozele spion cu BMW Seria 2 Active Tourer putem remarca pentru prima oară lipsa butonului rotativ iDrive. A fost complet regândită dispunerea butoanelor și tipul comenzilor pentru diverse funcții. Nu mai există butoane fizice pentru reglarea climatizării. În schimb, putem vedea în grafica afișată de panoul digital că funcțiile de ajustare a sistemului de climatizare sunt incluse acum în meniul ecranului tactil.

Putem observa butoane pentru încălzirea parbrizului și lunetei amplasate lângă gura de aerisire din centrul planșei de bord. Iar restul comenzilor sunt dispuse pe un suport integrat în cotiera dintre scaune. Nu mai există clasicul levier (sau manetă) pentru schimbarea treptelor de viteză, ci un comutator discret. Pe această zonă de comandă sunt amplasate și butoane pentru frâna de mână electrică, funcția Auto Hold, camerele video, senzorii de parcare. Mai există butonul pentru modul de rulare Sport, butoane pentru controlarea sistemului audio și butonul care activează semnalizarea de avarie/urgență.

Așadar, vorbim despre o evoluție radicală față de planșa de bord a primei generații BMW Seria 2 Active Tourer.

Este de așteptat ca noul Sports Activity Tourer (SAT) să fie oferit și cu tracțiune integrală și măcar o propulsie de tip plug-in hybrid, ca și generația actuală.

Sursa informațiilor: Carscoops.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account